REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí pivní sýr II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V domácích podmínkách vyrobený chutný sýr.


Ingredience:
250 gměkkého plnotučného tvarohu
125 gromadúru
1 dlpiva
1 lžícemleté papriky
1 lžícemásla
špetka kmínu
sůl

Postup:

1. Romadúr nastrouháme na jemno
2. V misce utřeme máslo do pěny a vmícháme k němu měkký tvaroh
3. Přidáme romadúr, směs mírně osolíme, okmínujeme a posypeme paprikou
4. Hmotu dáme nejlépe do porcelánové nebo kameninové misky
5. Vše zalijeme pivem, zakryjeme talířkem nebo čistou utěrkou a v teple necháme zrát asi týden
6. Když sýr uzraje, vystoupí pivo nad hmotu (pokud máme méně kvalitní tvaroh, zůstane pivo pod sýrem)
7. Pivo slijeme, sýr vyklopíme z misky do čistého hadříku, zatočíme a necháme odkapat.

Doporučení:

Takto můžeme naložit také olomoucké syrečky nebo nivu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy