REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí pivní sýr III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nastrouhaný romadúr smíchaný s máslem, tvarohem a mletou paprikou, zalitý pivem, po uzrání nechaný v čistém plátně důkladně odkapat …


Ingredience:
250 gměkkého plnotučného tvarohu
125 gromadúru
1 lžícemleté papriky
1 lžícemásla
1 dlpiva desítky
špetka kmínu
sůl

Postup:

1. Romadúr nastrouháme na jemno
2. V misce utřeme změklé máslo do pěny a vmícháme k němu měkký tvaroh
3. Přidáme nastrouhaný romadúr, mírně osolíme, okmínujeme, opaprikujeme, promícháme a přendáme do kameninové nebo porcelánové misky
4. Vše zalijeme pivem, zakryjeme talířkem nebo utěrkou a v teple necháme asi týden zrát, když sýr uzraje, vystoupí pivo nad hmotu (pokud máme méně kvalitní tvaroh, zůstane pivo pod sýrem)
5. Pak pivo slijeme, sýr vyklopíme z misky do čistého hadříku, zatočíme a necháme odkapat.

Doporučení:

Abychom získali ušlechtilou plíseň pro kvalitní zrání domácího pivního sýru, musíme použít sýr, který obsahuje „správné“ bakterie, například romadúr. Můžeme však také naložit olomoucké syrečky nebo nivu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy