REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí polotvrdý sýr za 10 minut

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vyrobte si doma sýr ze čtyř ingrediencí, který si pak můžete ještě ochutit podle sebe, například ořechy, mletou sladkou paprikou, česnekem, bylinkami ….


Ingredience:
1 baleníměkkého tvarohu v alobalu
1 hrnek (250 ml)polotučného mléka
1 vrchovatá lžícemásla
1/2 lžičkyjedlé sody
vhodné čisté plátýnko
formičky nejlépe silikonové
suroviny na ochucení sýru: česnek, nasekané bylinky, nasekané ořechy ...

Postup:
  1. Do hrnce vložíme na části roztrhanou kostku tvarohu, zalijeme ji mlékem, hrnec postavíme na zdroj tepla
  2. Mléko s tvarohem zahříváme (nevaříme!) tak dlouho, dokud se neoddělí syrovátka, vznikne sýrová hmota
  3. Hmotu vytáhneme ze syrovátky, vložíme do plátýnka, sýrovou hmotu vymačkáme
  4. Sýrovou hmotu vrátíme zpět do prázdného hrnce (syrovátku jsme dali stranou, lze ji použít dle příslušných receptur), přidáme máslo, sodu a zahříváme, mícháme, dokud se vše nespojí, vznikne tavený sýr
  5. Do sýrové hmoty dáme nasekané bylinky, ořechy, nesakané kousky papriky, kousky salámu, prolisovaný česnek apod., plníme do formiček
  6. Necháme v lednici ztuhnout nejlépe do druhého dne.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy