V troubě upečené klobásky spolu se zeleninou, přelité černým pivem.
Ingredience:
4 ks | větší klobásky |
4 ks | různobarevné masité papriky |
2 ks | cibule |
1 ks | mladé cukety |
1-2 hrsti | cherry rajčátek |
1 sklenice | kvalitního pikantního kečupu |
250 ml | tmavého piva |
Postup:
1. Kolobásy nakrojíme nožem do kříže nebo je můžeme podélně rozpůlit, vyskládáme je do pekáčku
2. Cibuli nakrájíme na čtvrtky, papriky na proužky, rajčátka necháme vcelku, cuketu na půlkolečka, zeleninou zasypeme buřty
3. Pivo a kečup promícháme a nalijeme do pekáčku
4. Pečeme v troubě při 150 °C cca 2 hodiny do změknutí zeleniny, během této doby se nám tekutina krásně zredukuje a zhoustne.
Podáváme s čerstvým chlebem a sklenicí oroseného piva.
Poznámka:Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i receptu: Naďa Indruchová