REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Klobásky na pivu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečené klobásky spolu se zeleninou, přelité černým pivem.


Ingredience:
4 ksvětší klobásky
4 ksrůznobarevné masité papriky
2 kscibule
1 ksmladé cukety
1-2 hrsticherry rajčátek
1 sklenicekvalitního pikantního kečupu
250 mltmavého piva

Postup:

1. Kolobásy nakrojíme nožem do kříže nebo je můžeme podélně rozpůlit, vyskládáme je do pekáčku
2. Cibuli nakrájíme na čtvrtky, papriky na proužky, rajčátka necháme vcelku, cuketu na půlkolečka, zeleninou zasypeme buřty
3. Pivo a kečup promícháme a nalijeme do pekáčku
4. Pečeme v troubě při 150 °C cca 2 hodiny do změknutí zeleniny, během této doby se nám tekutina krásně zredukuje a zhoustne.

Doporučení:

Podáváme s čerstvým chlebem a sklenicí oroseného piva.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i receptu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy