V troubě upečené opečené klobásky pokladené na těsto zalité smetanovou směsí.
Ingredience:
4 sk (8 ks) | velkých klobásek (malých klobásek) |
1 lžíce | oleje |
tuk na vymazání mísy | |
Na těsto: | |
200 g | hladké mouky |
200 ml | mléka |
1 lžička | sušených kvasnic |
1/2 lžičky | kypřicího prášku do pečiva |
2 ks | vajec |
špetka soli | |
Na smetanovou směs: | |
2 lžíce | husté jemné zakysané smetany |
2 lžíce | nasekané čerstvé petrželky |
1 ks | cibule |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. V míse smícháme hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva, kvasnicemi a špetkou soli, přilijeme vlažné mléko, přidáme rozklepnutá vejce a vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 15 minut odpočinout
2. Mezitím v pánvi na rozehřátém oleji opečeme ze všech stran klobásky
3. Oloupanou cibuli nakrájenou na drobno smícháme s na jemno nasekanou petrželkou, zakysanou smetanou a podle chuti osolíme i opepříme
4. Tukem vymazanou zapékací mísu vyložíme rozváleným těstem, doprostřed nalijeme smetanovou směs a na ni položíme opečené klobásky
5. Vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C (horkovzdušné 180 °C) a pečeme asi 30 minut, dokud nejsou okraje těsta upečené dozlatova.
Servírujeme s bramborovou kaší.