REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Klobásky pečené na těstě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečené opečené klobásky pokladené na těsto zalité smetanovou směsí.


Ingredience:
4 sk (8 ks)velkých klobásek (malých klobásek)
1 lžíce oleje
tuk na vymazání mísy
Na těsto:
200 ghladké mouky
200 mlmléka
1 lžičkasušených kvasnic
1/2 lžičkykypřicího prášku do pečiva
2 ksvajec
špetka soli
Na smetanovou směs:
2 lžícehusté jemné zakysané smetany
2 lžícenasekané čerstvé petrželky
1 kscibule
mletý pepř
sůl

Postup:

1. V míse smícháme hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva, kvasnicemi a špetkou soli, přilijeme vlažné mléko, přidáme rozklepnutá vejce a vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 15 minut odpočinout
2. Mezitím v pánvi na rozehřátém oleji opečeme ze všech stran klobásky
3. Oloupanou cibuli nakrájenou na drobno smícháme s na jemno nasekanou petrželkou, zakysanou smetanou a podle chuti osolíme i opepříme
4. Tukem vymazanou zapékací mísu vyložíme rozváleným těstem, doprostřed nalijeme smetanovou směs a na ni položíme opečené klobásky
5. Vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C (horkovzdušné 180 °C) a pečeme asi 30 minut, dokud nejsou okraje těsta upečené dozlatova.

Doporučení:

Servírujeme s bramborovou kaší.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy