Opečené klobásy přelité směsí z černého piva, cibule, rajčatového pyré a dalších ingrediencí, upečené v troubě.
Ingredience:
750 g | bavorských klobás |
200 g | anglické slaniny |
200 g | rajčatového pyré |
250 ml | černého piva |
1 lžička | sušeného tymiánu |
4 ks | stroužků česneku |
2 ks | větší cibule |
špetka cukru | |
slunečnicový olej | |
mletý červený pepř | |
sůl |
Postup:
1. Na rozehřátém oleji klobásy po obou stranách krátce opečeme a potom přendáme do pekáčku 2. Do pánve dáme na kostičky nakrájenou slaninu, necháme vyškvařit, přidáme oloupané na drobno nakrájené cibule, oloupané na jemno nasekané stroužky česneku a 5 minut opékáme
3. Pak vmícháme černé pivo, rajčatové pyré, špetku cukru, tymián a podle chuti osolíme i opepříme
4. Připravenou směsí přelijeme klobásy, vložíme do předehřáté trouby na 190 °C a pečeme 15-20 minut.