REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Malá třešňová kuchařka – ty nejlepší recepty s třešněmi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Když přijde sezóna třešní, je třeba třešně rychle zpracovat. Můžeme je zavařit, naložit celé, nebo uchovat například ve formě džemů či marmelád. Z třešní lze také připravit mnoho úžasných dobrot. Asi nejčastěji je využíváme jako součást různých dezertů, ale dají se také upravit jako příloha k různým masům, či z nich udělat skvělou polévku. Z třešní ale můžeme vyrobit i sladké šťávy či lahodné alkoholické likéry. Inspirujte se tímto výběrem TOP receptů z naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz.


1.

Piškotové těsto pokladené třešněmi a upečené dozlatova. Jednoduchý recept na využití třešní, ale i dalšího drobného sezónního ovoce.

Třešňová bublanina II. – RECEPT ZDE!

 

2.

I tato varianta slavného amerického dezertu na cheesecake se neobejde bez třešní, cheesecake je ozdobený třešněmi a také želé, plněný smetanovou náplní.

Clafoutis s třešněmi II. – RECEPT ZDE!

 

3.

Ale třešně nemusíme využívat jen na dezert, je z nich také skvělá teplá příloha vhodná například k pečenému, grilovanému nebo uzenému masu či uzeninám.

Dušené třešně – RECEPT ZDE!

 

4.

A co polévka z třešní, tu jste již vyzkoušeli? Připravte si osvěžující polévka z třešní a dalších ingrediencí podle tohoto receptu, který se hodí především do letních veder.

Ledová třešňová polévka – RECEPT ZDE!

 

5.

V tomto výběru rozhodně nesmí chybět recept na domácí marmeládu z třešní. Je výtečná, skvělá jen tak, namazaná spolu s máslem na chleba či sladké pečivo, ale také je výborná jako součást mnoha dezertů.

Třešňová marmeláda – RECEPT ZDE!

 

6.

Skvělý je také třešňový kompot. Máme tu vyzkoušený recept na kompot z nepřezrálých třešní a cukerného roztoku.

Třešňový kompot II. – RECEPT ZDE!

 

7.

Třešňová povidla se skvěle hodí jako náplň buchet a koláčů. Tento recept je na povidla ochucená rumem, skořicí a také vanilkovým cukrem.

Třešňová povidla – RECEPT ZDE!

 

8.

A konečně přišla řada na třešňové suflé, což je lehký lahodný nákyp, který podáváme ještě horký, ihned po vyjmutí z trouby.

Třešňové suflé – RECEPT ZDE!

 

9.

Taštičky z těsta připraveného z nastrouhaných brambor, polohrubé mouky, vejce, mléka a měkkého tvarohu, plněné třešněmi, zdobené rozpuštěným máslem, tvarohem a moučkovým cukrem.

Třešňové taštičky – RECEPT ZDE!

 

10.

A co tak třešňový aperitiv? Dali by jste si? :) Máme tu recept na sladký likér z třešní, vodky nebo konzumního lihu a cukru.

Třešňový likér – RECEPT ZDE!

 

11.

Pro milovníky sladkých rýžových nákypů tu máme recept na nákyp z uvařené rýže, měkkého tvarohu, cukru, mléka, vajec a třešní.

Rýžový nákyp s třešněmi – RECEPT ZDE!

 

12.

V troubě usušené třešně. Používáme je do těst, tvarohových náplní, ke zdobení i na mlsání. Budou se hodit hlavně v zimě…

Rozinky z třešní – RECEPT ZDE!

 

13.

Na dochucení a ozdobu různých pohárů a dalších sladkých dezertů si můžeme připravit chutnou teplou omáčku například z čerstvých třešní, cukru, škrobu…

Třešňová omáčka na dezerty – RECEPT ZDE!

 

14.

Šťáva – sirup z vypeckovaných třešní, vody, cukru a kyseliny citronové. Je skvělá zředěná sodou či neochucenou minerálkou, ale výborná je i naředěná obyčejnou kohoutkovou vodou.

Třešňová šťáva – RECEPT ZDE!

 

15.

Různé obměny tohoto receptu má asi ve své kuchařce každá hospodyňka. Vyzkoušejte také tento náš recept, který si určitě rádi zařadíte do svých oblíbených receptů.

Třešňový litý jogurtový dort s ledovou polevou – RECEPT ZDE!

 

16.

Vyzkoušejte také jednoduchý hrnkový recept na bábovku na řezu tvořenou ze dvou barev doplněnou o čerstvé nebo i kompotované třešně.

Dvoubarevná třešňová bábovka – RECEPT ZDE!

 

17.

Pokud máte doma zamrazené, vypeckované třešně, budete mít podle tohoto receptu připravený sorbet za několik málo minut. Pokud ho budete chtít udělat z čerstvých třešní, chvíli vám zabere vypeckování třešní a také si budete muset počkat na to, až pěkně zmrznou v mrazáku.

Rychlý třešňový sorbet – RECEPT ZDE!

 

18.

Sušené třešně přijdou vhod především v zimních měsících, lze jich využít například k přípravě moučníků, dezertů, do ovocných čajových směsí, nebo jen jako zdravé mlsání. Zde je návod, jak si je připravovaly naše babičky.

Sušení třešní a višní – RECEPT ZDE!

 

19.

Oblíbený hrnkový recept na sladký koláč plný třešní, upečený v troubě ozdobený máslovou drobenkou.

Třešňový hrnkový koláč – RECEPT ZDE!

 

20.

A ještě v naší databázi máme jeden skvělý recept na studenou třešňovou polévku. Polévka z povařených třešní a dalších ingrediencí, zahuštěná smetanou a pudinkovým práškem, podávaná ozdobená zakysanou smetanou a třešněmi. Prostě tuhle polévku musíte vyzkoušet! :)

Třešňová polévka – RECEPT ZDE!

 

21.

Třešňovice připravená z višní, třešní, koňaku a krystalového cukru. Tak tohle sladké mlsání pro dospěláky patří mezi mé oblíbené.

Anglická třešňovice (sherry brandy) – RECEPT ZDE!

 

22.

Koláč s třešněmi, višněmi a rybízem, těstem z avokáda, vajec a špaldové mouky pro čtyři osoby na jedno posezení u kávy.

Avokádová bublanina s třešněmi, višněmi a červeným rybízem – RECEPT ZDE!

 

Další recepty s třešněmi, ale i další vyzkoušené recepty najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: na pokrmy – jidla, na nápoje – nápoje...

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

25 nejlepších receptů na grilované pokrmy z webu ReceptyOnLine.cz

Grilování patří mezi oblíbené letní aktivity. A není divu. Ugrilovat si chutný oběd či večeři spolu s nejbližší rodinou či přáteli, to milují lidé snad na celém světě a my Češi rozhodně patříme také mezi milovníky grilovacích dýchánků u rozpáleného grilu. Připravili jsme pro vás výběr těch nejoblíbenějších TOP receptů na grilovaná jídla, která patří každý rok k hitům naší kuchařky ReceptyOnLine.cz.

číst dále ...

Bílý jogurt bez laktózy od Hollandie jednoznačně vyhrál svou kategorii v soutěži Mlékárenský výrobek roku 2019

Bezlaktózový jogurt od české mlékárny Hollandia převálcoval svými kvalitami konkurenci v jedné z nejpočetněji obsazené kategorii soutěže Mlékárenský výrobek roku 2019. Produkty z mléka hodnotilo 23 nezávislých odborníků na konci dubna. Bílý jogurt bez laktózy si podmanil porotce především svou chutí, která je příjemně jogurtově kyselá, což není u výrobků bez laktózy zvykem.

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování či využití čerstvých meruněk

Meruňky jsou skvělé čerstvé, jen tak, ale také po staletí patří mezi oblíbené suroviny mnoha světových kuchyní, včetně té naší české! V tomto výběru vyzkoušených receptů jsme prohledali za vás naši databázi a našli pro vás ty nejlepší recepty, co v naší internetové kuchařce ReceptyOnLine.cz máme na zpracování nebo využití právě meruněk.

číst dále ...

Bezlepkové pečení, a navíc v bio kvalitě? Konečně si doma upečete oblíbené koláče!

Kdo by nemiloval domácí buchty, sladké zákusky či dokonce voňavé pečivo z kvalitní poctivé mouky? Široký výběr z nejrůznějších druhů bio mouky se v českých regálech objevuje už dlouho. Na své si ale konečně pořádně přijdou i ti, kteří si klasickou mouku dopřát nemohou. V poslední době se stále více rozšiřuje nabídka bezlepkové bio mouky pro celiaky.

číst dále ...

Sedmero zajímavostí o ledovém čaji

Ledové čaje nejrůznějších příchutí se v  posledních letech těší stále větší oblibě po celém světě. Patříte také mezi hrdé fanoušky tohoto jedinečného osvěžení s neodolatelnou chutí? Potom je právě teď ideální čas dozvědět se o něm pár zajímavostí, kterými budete moci ohromovat své okolí.

číst dále ...

Malá třešňová kuchařka – ty nejlepší recepty s třešněmi

Když přijde sezóna třešní, je třeba třešně rychle zpracovat. Můžeme je zavařit, naložit celé, nebo uchovat například ve formě džemů či marmelád. Z třešní lze také připravit mnoho úžasných dobrot. Asi nejčastěji je využíváme jako součást různých dezertů, ale dají se také upravit jako příloha k různým masům, či z nich udělat skvělou polévku. Z třešní ale můžeme vyrobit i sladké šťávy či lahodné alkoholické likéry. Inspirujte se tímto výběrem TOP receptů z naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz.

číst dále ...

Není kráva jako kráva. Která je na mléko a která na maso? A jaký kousek hovězího je ten nejlepší?

Vyznat se podrobněji v jednotlivých plemenech krav náleží většinou jen opravdovým odborníkům. Chcete se i vy trochu poučit a zjistit, která kráva z farmy je na mléko, a za jakým plemenem zajet na statek pro to nejlepší maso? Náš článek vám navíc poradí i s tím, jaký kus masa si při koupi vybrat.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy