REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Malá třešňová kuchařka – ty nejlepší recepty s třešněmi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Když přijde sezóna třešní, je třeba třešně rychle zpracovat. Můžeme je zavařit, naložit celé, nebo uchovat například ve formě džemů či marmelád. Z třešní lze také připravit mnoho úžasných dobrot. Asi nejčastěji je využíváme jako součást různých dezertů, ale dají se také upravit jako příloha k různým masům, či z nich udělat skvělou polévku. Z třešní ale můžeme vyrobit i sladké šťávy či lahodné alkoholické likéry. Inspirujte se tímto výběrem TOP receptů z naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz.


1.

Piškotové těsto pokladené třešněmi a upečené dozlatova. Jednoduchý recept na využití třešní, ale i dalšího drobného sezónního ovoce.

Třešňová bublanina II. – RECEPT ZDE!

 

2.

I tato varianta slavného amerického dezertu na cheesecake se neobejde bez třešní, cheesecake je ozdobený třešněmi a také želé, plněný smetanovou náplní.

Clafoutis s třešněmi II. – RECEPT ZDE!

 

3.

Ale třešně nemusíme využívat jen na dezert, je z nich také skvělá teplá příloha vhodná například k pečenému, grilovanému nebo uzenému masu či uzeninám.

Dušené třešně – RECEPT ZDE!

 

4.

A co polévka z třešní, tu jste již vyzkoušeli? Připravte si osvěžující polévka z třešní a dalších ingrediencí podle tohoto receptu, který se hodí především do letních veder.

Ledová třešňová polévka – RECEPT ZDE!

 

5.

V tomto výběru rozhodně nesmí chybět recept na domácí marmeládu z třešní. Je výtečná, skvělá jen tak, namazaná spolu s máslem na chleba či sladké pečivo, ale také je výborná jako součást mnoha dezertů.

Třešňová marmeláda – RECEPT ZDE!

 

6.

Skvělý je také třešňový kompot. Máme tu vyzkoušený recept na kompot z nepřezrálých třešní a cukerného roztoku.

Třešňový kompot II. – RECEPT ZDE!

 

7.

Třešňová povidla se skvěle hodí jako náplň buchet a koláčů. Tento recept je na povidla ochucená rumem, skořicí a také vanilkovým cukrem.

Třešňová povidla – RECEPT ZDE!

 

8.

A konečně přišla řada na třešňové suflé, což je lehký lahodný nákyp, který podáváme ještě horký, ihned po vyjmutí z trouby.

Třešňové suflé – RECEPT ZDE!

 

9.

Taštičky z těsta připraveného z nastrouhaných brambor, polohrubé mouky, vejce, mléka a měkkého tvarohu, plněné třešněmi, zdobené rozpuštěným máslem, tvarohem a moučkovým cukrem.

Třešňové taštičky – RECEPT ZDE!

 

10.

A co tak třešňový aperitiv? Dali by jste si? :) Máme tu recept na sladký likér z třešní, vodky nebo konzumního lihu a cukru.

Třešňový likér – RECEPT ZDE!

 

11.

Pro milovníky sladkých rýžových nákypů tu máme recept na nákyp z uvařené rýže, měkkého tvarohu, cukru, mléka, vajec a třešní.

Rýžový nákyp s třešněmi – RECEPT ZDE!

 

12.

V troubě usušené třešně. Používáme je do těst, tvarohových náplní, ke zdobení i na mlsání. Budou se hodit hlavně v zimě…

Rozinky z třešní – RECEPT ZDE!

 

13.

Na dochucení a ozdobu různých pohárů a dalších sladkých dezertů si můžeme připravit chutnou teplou omáčku například z čerstvých třešní, cukru, škrobu…

Třešňová omáčka na dezerty – RECEPT ZDE!

 

14.

Šťáva – sirup z vypeckovaných třešní, vody, cukru a kyseliny citronové. Je skvělá zředěná sodou či neochucenou minerálkou, ale výborná je i naředěná obyčejnou kohoutkovou vodou.

Třešňová šťáva – RECEPT ZDE!

 

15.

Různé obměny tohoto receptu má asi ve své kuchařce každá hospodyňka. Vyzkoušejte také tento náš recept, který si určitě rádi zařadíte do svých oblíbených receptů.

Třešňový litý jogurtový dort s ledovou polevou – RECEPT ZDE!

 

16.

Vyzkoušejte také jednoduchý hrnkový recept na bábovku na řezu tvořenou ze dvou barev doplněnou o čerstvé nebo i kompotované třešně.

Dvoubarevná třešňová bábovka – RECEPT ZDE!

 

17.

Pokud máte doma zamrazené, vypeckované třešně, budete mít podle tohoto receptu připravený sorbet za několik málo minut. Pokud ho budete chtít udělat z čerstvých třešní, chvíli vám zabere vypeckování třešní a také si budete muset počkat na to, až pěkně zmrznou v mrazáku.

Rychlý třešňový sorbet – RECEPT ZDE!

 

18.

Sušené třešně přijdou vhod především v zimních měsících, lze jich využít například k přípravě moučníků, dezertů, do ovocných čajových směsí, nebo jen jako zdravé mlsání. Zde je návod, jak si je připravovaly naše babičky.

Sušení třešní a višní – RECEPT ZDE!

 

19.

Oblíbený hrnkový recept na sladký koláč plný třešní, upečený v troubě ozdobený máslovou drobenkou.

Třešňový hrnkový koláč – RECEPT ZDE!

 

20.

A ještě v naší databázi máme jeden skvělý recept na studenou třešňovou polévku. Polévka z povařených třešní a dalších ingrediencí, zahuštěná smetanou a pudinkovým práškem, podávaná ozdobená zakysanou smetanou a třešněmi. Prostě tuhle polévku musíte vyzkoušet! :)

Třešňová polévka – RECEPT ZDE!

 

21.

Třešňovice připravená z višní, třešní, koňaku a krystalového cukru. Tak tohle sladké mlsání pro dospěláky patří mezi mé oblíbené.

Anglická třešňovice (sherry brandy) – RECEPT ZDE!

 

22.

Koláč s třešněmi, višněmi a rybízem, těstem z avokáda, vajec a špaldové mouky pro čtyři osoby na jedno posezení u kávy.

Avokádová bublanina s třešněmi, višněmi a červeným rybízem – RECEPT ZDE!

 

Další recepty s třešněmi, ale i další vyzkoušené recepty najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: na pokrmy – jidla, na nápoje – nápoje...

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Originální jogurtové vánoční cukroví

Linecké, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda… To je česká vánoční klasika, která nikdy nezklame. Napadlo vás ale, že byste přidali do vánočního cukroví také jogurt? Vyzkoušejte, stojí to za to! Dva rychlé a jednoduché recepty pro vás nachystala česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

číst dále ...

Veselé a voňavé – dva tipy na horké vánoční nápoje

Provoňte si vánoční svátky tradiční skořicovou a medovou vůní. Připravte si horké drinky s nejprodávanější americkou whiskey Jack Daniel’s a užijte si kouzlo Vánoc i oslavy Silvestra stylově.

číst dále ...

Mák netradičně v tradičním cukroví

Rohlíčky, pusinky, perníčky…synonyma pro Vánoce, které nechybí snad na žádném vánočním stole. Ale i klasu lze trochu ozvláštnit. Hned budete mít o další druh cukroví víc. Tou tajnou ingrediencí je mák. Vyzkoušejte ten český modrý nebo bílý, který chutí připomíná spíše oříšky.

číst dále ...

Soutěž Svačina roku s Rio Mare vyhrála kuchařka z Havířova

Praha, 5. prosince 2019 – Vítězkou 7. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare se stala Natálie Svobodová z Hotelové školy a Obchodní akademie Havířov. Za první místo si mladá kuchařka odnesla cenu v hodnotě 7 000 Kč. Ve velkém finále se 4. prosince v gastronomickém studiu Chefparade+ proti sobě postavilo 15 nejlepších mladých kuchařů z celé České republiky, kteří soutěžili o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Budoucí kuchaři měli za úkol připravit moderní a zdravou svačinu. Hlavní surovinou pro případu soutěžních receptů byly rybí produkty značky Rio Mare.

číst dále ...

O chlup zdravější Vánoce

Vánoce jsou čas hodování a setkávání se s blízkými i přáteli. Nechte se inspirovat a obměňte letos svůj tác s cukrovím. Připravte rodině i návštěvám originální, a především zdravější cukroví. Můžete své hosty nechat hádat, z čeho jsou lahodné kuličky i zdánlivé linecké cukroví připraveno. Uvidíte, že budou překvapeni.

číst dále ...

Fenomén jménem hranolka

Díky zámořským objevům Kryštofa Kolumba se z Jižní Ameriky dostaly brambory do Evropy – a o pár století později Evropané na oplátku zase přivezli Američanům hranolky… Smažená pochoutka je dnes neodmyslitelnou součástí jídelníčku a znají ji lidé po celém světě.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy