REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rozinky z třešní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě usušené třešně. Používáme je do těst, tvarohových náplní, ke zdobení i na mlsání.


Ingredience:
1,5 kgvypeckovaných třešní
0,5 kgpískového cukru

Postup:

1. Vypeckované třešně prosypeme cukrem a za občasného promíchání je necháme jeden den stát
2. Poté třešně scedíme a okapané třešně rozložíme na plech
3. Troubu zapneme na minimum (50 °C), zcela nedovřeme a za občasného míchání třešně zvolna sušíme
4. Suché třešně uložíme do sklenic a dobře uzavřeme.

Doporučení:

Správně usušené třešně jsou vláčné jako rozinky. Používáme je do těst, tvarohových náplní, ke zdobení i na mlsání.

Poznámka:

Více o sušení potravin najdete v naší škole vaření: Sušíme zeleninu, ovoce a houby.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy