REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

sušení ovoce

Hrušková pracharanda

Usušené hrušky, roztlučené na jemný prášek.

Kandované sušené meruňky

Půlky zralých meruněk nejprve usušené v sušičce na ovoce, pak naložené do cukrového roztoku, nakonec obalené v cukru.

Křížaly

V zimě jsou křížaly, tedy pomalu usušená kyselá jablíčka, zdravým doplňkem svačin i pochoutkou u televize.

Rozinky z třešní

V troubě usušené třešně. Používáme je do těst, tvarohových náplní, ke zdobení i na mlsání.

Sušené borůvky

Borůvky sušené na slunci nebo v troubě či domácí sušičce.

Sušené meruňky

Dvě z variant, jak si nasušit chutné meruňky.

Sušené švestky

Čerstvé švestky můžeme usušit například v troubě, nebo také v klasických sušičkách na ovoce. Zde je postup na sušení švestek v troubě.

Sušené švestky z trouby – švestkové křížaly

Usušit švestky v troubě je poněkud zdlouhavé, ale výsledek rozhodně stojí za to! Takto usušené švestky skladujeme nejlépe ve skleněných dózách s víčky. Švestkové křížaly jsou stejně dobré, jako ty jablečné.

Sušené třešně

Usušené třešně se skvěle hodí na mlsání, nebo do náplní a ke zdobené moučníků.

Třešně do dezertů a moučníků – sušené

V troubě pozvolna sušené očištěné a vypeckované třešně, které jsme předtím naložili do cukru. Výborné do nejrůznějších druhů moučníků.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy