REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sušené meruňky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dvě z variant, jak si nasušit chutné meruňky.


Ingredience:
zralé až přezrálé meruňky
listy lísky nebo sušička

Postup:

1. Meruňky omyjeme, rozpůlíme, vypeckujeme a skládáme na lísky nebo do sušičky řeznými plochami vzhůru
2. Sušíme na slunci 4-5 dní a pak je dosušíme ve stínu
3. V sušičce meruňky předsušíme asi 4 hodiny při teplotě 40 °C a dosušíme při teplotě 70 °C.

Poznámka:

Více o sušení ovoce najdete v naší škole vaření v článku: Sušíme zeleninu, ovoce a houby.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy