REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sušené třešně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Usušené třešně se skvěle hodí na mlsání, nebo do náplní a ke zdobené moučníků.


Ingredience:
přezrálé třešně
sušička na ovoce
listy lísky

Postup:

1. Přezrálé třešně rozložíme na lísky a necháme na slunci zavadnout
2. Z třešní vymačkáme pecky a v troubě nebo sušičce je sušíme 2 až 3 hodiny při teplotě 60 °C
3. Druhý den sušení opakujeme, třešně musí být vláčné jako rozinky.

Poznámka:

Více o sušení potravin najdete v naší škole vaření: Sušíme zeleninu, ovoce a houby.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy