REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Třešně do dezertů a moučníků – sušené

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě pozvolna sušené očištěné a vypeckované třešně, které jsme předtím naložili do cukru. Výborné do nejrůznějších druhů moučníků.


Ingredience:
3 kgpěkných, středně zralých třešní
1 kgcukru

Postup:

1. Třešně omyjeme a odstraníme stopky
2. Vyjmeme pecky a třešně prosypeme cukrem
3. Uložíme na chladnější místo na 24 hodin, během této doby je asi šestkrát zamícháme
4. Z třešní po částech na cedníku necháme odkapat tekutinu (nevyléváme, můžeme si ji zamrazit do ledových kostek a pak použít do čaje místo cukru)
5. Třešně vložíme na plchu do trouby, kterou jsme nahřáli jen na 50° C
6. Dvířka trouby necháme trochu pootevřená a při sušení třešně čas od času zamícháme
7. Po dosušení ukládáme plody do suchých sklenic (na tmavé místo) a řádně je zavřeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy