REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hrušková pracharanda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Usušené hrušky, roztlučené na jemný prášek.


Ingredience:
hrušky
hmoždíř
dóza s uzávěrem
voda na opláchnutí ovoce

Postup:

1. Hrušky omyjeme, usušíme, zbavíme stopek a jadřinců
2. Nakrájíme je na plátky
3. Sušíme při teplotě 80 °C buď v mírně otevřené troubě na plechu nebo přímo v domácí sušičce na ovoce
4. Po usušení hrušky roztlučeme nejlépe v hmoždíři na jemný prášek
5. Skladujeme v dóze s uzávěrem na suchém a temném místě.

Doporučení:

Hruškovou pracharandou sypeme ovocné knedlíky, škubánky a jiné sladké pokrmy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy