Pokud máte doma zamrazené, vypeckované třešně, budete mít podle tohoto receptu připravený sorbet za několik málo minut. Pokud ho budete chtít udělat z čerstvých třešní, chvíli vám zabere vypeckování třešní a také si budete muset počkat na to, až pěkně zmrznou v mrazáku.
Ingredience:
500 g | vypeckovaných (zmrazených) třešní |
2-4 lžíce | javorového nebo třeba agáve sirupu |
výkonný mixér |
Postup:
- Pokud nemáme vypeckované a zmrazené třešně, musíme třešně nejprve omýt pod studenou tekoucí vodou, nechat okapat, pak je zbavit stopek, vypeckovat a nakonec dát zamrazit
- Zmrazené třešně rozmixujeme nějakým výkonným mixérem spolu s trochou sirupu, co máte rádi, skvělý je například javorový, agáve nebo i nějaký domácí
- Sorbet buď ihned servírujeme, nebo ho dáme do mrazáku na pozdější využití.
Sorbet můžeme servírovat jen tak, nebo s čerstvými třešněmi, hodí se také do různých pohárů…