REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Anglická třešňovice (sherry brandy)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Třešňovice připravená z višní, třešní, koňaku a krystalového cukru.


Ingredience:
1 kgtřešní
1 kgvišní
250 gkrystalového cukru
2 lkoňaku

Postup:

1. Omyté třešně a višně vypeckujeme, vložíme do kameninové nádoby, přidáme rozdrcené pecky, zalijeme koňakem, dobře uzavřeme a necháme 6 týdnů stát
2. Přidáme cukr svařený v malém množství vody a necháme odležet ještě asi 1 týden
3. Procedíme přes husté síto nebo lépe přes plátno
4. Slijeme do lahví a necháme odležet nejméně 3 měsíce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy