Na dochucení a ozdobu různých pohárů a dalších sladkých dezertů si můžeme připravit chutnou teplou omáčku například z čerstvých třešní, cukru, škrobu…
Ingredience:
2 hrnky | zralých třešní |
4 lžíce | pitné vody |
2 lžíce | citronové šťávy |
2 lžíce | cukru |
1 lžíce | rumu |
1/2 lžíce | škrobové moučky |
1/2 lžičky | citronové kůry |
Postup:
- V nerez hrnci povaříme třešně zalité vodou tak 8-10 minut
- Tekutinu z třešní opatrně slijeme, sirup dáme dále vařit, přidáme škrobovou moučku rozmíchanou v malém množství studené vody, mícháme, tekutinu necháme zhoustnout
- Omáčku dochutíme rumem, citronovou šťávou a kůrou, třešně dáme zpět do omáčky, vše krátce povaříme, stačí 2-3 minuty
- Omáčku podáváme k dezertům horkou, ale můžeme ji nechat i prochladnout.