REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tomatová omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Studená omáčka vhodná ke smaženým pokrmům, grilovaným masům …


Ingredience:
500 gmasitých rajčat
1 lžíceoleje
1 kscibule
1 ksstroužek česneku
tabasco
cukr
pepř
sůl

Postup:

1. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno a necháme v oleji zesklovatět
2. Oloupaná rajčata rozkrájená na čtvrtky zbavíme jader a na středně velkém plameni asi 10 minut povaříme
3. Hmotu osolíme, opepříme, okořeníme tabascem a přidáme špetku cukru
4. Omáčku necháme vychladnout, občas ji zamícháme.

Doporučení:

Rajčata oloupeme tak, že je nahoře nařízneme do kříže, pak je spaříme v horké vodě, ihned je ochladíme vodou studenou a slupku pak jednoduše odstraníme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy