Povidla z třešní skvělá jako náplň buchet a koláčů.
Ingredience:
1 kg | vypeckovaných třešní |
400 g | cukru krystal |
1,5 l | vody |
1 sáček | vanilkového cukru |
skořice | |
rum |
Postup:
1. Omyté, okapané třešně vypeckujeme, dáme do velkého hrnce, podlijeme 1,5 l vody a vaříme asi 1,5 hodiny, až budou rozvařené
2. Necháme vychladnout a odležet do druhého dne
3. Druhý den k třešním přidáme skořici a sáček vanilkového cukru a znovu vaříme asi 1,5 hodiny
4. V této fázi nasypeme cukr a znovu vaříme nejméně dalších 30 minut
5. Ochutnáme, zda jsou povidla dostatečně sladká, zkontrolujeme hustotu, pokud se při míchání vytváří za vařečkou cestička, povidla jsou hotová, jinak je ještě chvíli povaříme
6. Sklenice i víčka vypláchneme rumem, naplníme horkými povidly a dobře uzavřeme.