REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Třešňová povidla

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povidla z třešní skvělá jako náplň buchet a koláčů.


Ingredience:
1 kgvypeckovaných třešní
400 gcukru krystal
1,5 lvody
1 sáčekvanilkového cukru
skořice
rum

Postup:

1. Omyté, okapané třešně vypeckujeme, dáme do velkého hrnce, podlijeme 1,5 l vody a vaříme asi 1,5 hodiny, až budou rozvařené
2. Necháme vychladnout a odležet do druhého dne
3. Druhý den k třešním přidáme skořici a sáček vanilkového cukru a znovu vaříme asi 1,5 hodiny
4. V této fázi nasypeme cukr a znovu vaříme nejméně dalších 30 minut
5. Ochutnáme, zda jsou povidla dostatečně sladká, zkontrolujeme hustotu, pokud se při míchání vytváří za vařečkou cestička, povidla jsou hotová, jinak je ještě chvíli povaříme
6. Sklenice i víčka vypláchneme rumem, naplníme horkými povidly a dobře uzavřeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy