REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Třešňové čatní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařené vypeckované třešně spolu s červenou cibulí, rozinkami, chilli papričkami a dalšími ingrediencemi. Skvěle se hodí jako příloha ke grilovaným jídlům. Původem je čatní z Indie.


Ingredience:
1 kgtřešní
150 gželírovacího cukru
50 grozinek
2 ksčervené cibule
2 kschilli papričky
1 ksmasité červené papriky
150 mlčerveného octa balsamico nebo jablečného octa
2-3 lžičkykyseliny citrónové
trochu skořice
sůl

Postup:

1. Pod tekoucí vodou omyté, důkladně okapané třešně vypeckujme
2. Vypeckované třešně smícháme s červenou, na kostky nakrájenou paprikou, nadrobno pokrájenou cibulí, rozinkami a přepůlenými chilli papričkami zbavenými jadřinců
3. Osolíme, přidáme trochu skořice, kyselinu citrónovou a želírovací cukr, přilijeme červený ocet balsamico
4. Uvedeme do varu, snížíme teplotu a necháme asi 30 minut vařit
5. Ještě horké nalijeme do skleniček s uzávěrem a obrácené dnem vzhůru necháme vychladnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy