REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Višňová povidla

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povidla připravená rozvařením zralých višní a cukru.


Ingredience:
Rozpis na 2 skleničky:
1 kgzralých višní
250 gcukru krystal
voda

Postup:

1. Višně vložíme do cedníku, důkladně opláchneme studenou vodou a necháme okapat
2. Okapané ovoce vypeckujeme, zbavíme stopek a vložíme do hrnce
3. Višně malinko podlijeme vodou, přivedeme je k varu a za stálého míchání zvolna vaříme
4. Jakmile se objem višní svaří na polovinu, vmícháme do ovoce cukr, nadále mícháme a vaříme
5. Když jsou povidla zcela hustá, hrnec odstavíme ze zdroje tepla
6. Povidla rozdělíme do skleniček, které okamžitě uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru, necháme je vychladnout.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy