Povidla připravená rozvařením zralých višní a cukru.
Ingredience:
Rozpis na 2 skleničky: | |
1 kg | zralých višní |
250 g | cukru krystal |
voda |
Postup:
1. Višně vložíme do cedníku, důkladně opláchneme studenou vodou a necháme okapat
2. Okapané ovoce vypeckujeme, zbavíme stopek a vložíme do hrnce
3. Višně malinko podlijeme vodou, přivedeme je k varu a za stálého míchání zvolna vaříme
4. Jakmile se objem višní svaří na polovinu, vmícháme do ovoce cukr, nadále mícháme a vaříme
5. Když jsou povidla zcela hustá, hrnec odstavíme ze zdroje tepla
6. Povidla rozdělíme do skleniček, které okamžitě uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru, necháme je vychladnout.
Více viz. škola vaření: Konzervace, zavařování, sterilace.