REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Třešňová nutela

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Konzervovaný protlak z třešní, želírovacího cukru, kyseliny citronové, kakaa, a třešňovice, rozmixovaný a povařený.


Ingredience:
Na 1 kg třešní:
0,5 kgželírovacího cukru 2:1
3 lžícekakaa
2-3 lžícetřešňovice
3 lžičkykyseliny citrónové
skleničky s uzávěrem

Postup:

1. Pod tekoucí vodou opláchnuté třešně vypeckujeme
2. Smícháme je s želírovacím cukrem (2:
1) a kyselinou citrónovou, necháme cca 1 hodinu rozležet
3. Vše lehce rozmixujeme, přidáme kakao a uvedeme do varu, vaříme zhruba 4 minuty
4. V této fázi přidáme přikápneme třešňovici
5. Zda marmeláda želíruje poznáme, když kápneme na talířek a marmeláda nesteče, pak ji plníme do připravených skleniček, okamžitě zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru.

Doporučení:

Na zpestření chutí můžeme do nutely ještě přidat kapku aroma hořkých mandlí, nebo lžičku rozemletých mandlí.

Poznámka:

Kdo používá želírovací cukr 1:1, musí logicky namíchat v tomto poměru, tedy 1 kg třešní smíchá s 1 kg želírovacího cukru.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy