Piškotové těsto pokladené třešněmi a upečené dozlatova.
Ingredience:
2 hrnky | polohrubé mouky |
1 hrnek | krupicového cukru |
215 ml | smetany 33% |
500 g | třešní |
3 ks | vajec |
1 ks | sáčku vanilkového cukru |
1 ks | kypřicího prášku do pečiva |
moučkový cukr na poprášení | |
tuk a hrubá mouka na plech |
Postup:
1. Omyté třešně zbavíme stopek, necháme okapat a oschnout
2. V míse ušleháme vejce s krupicovým i vanilkovým cukrem do pěny, přisypeme prosetou polohrubou mouku promíchanou s kypřicím práškem do pečiva, vlijeme smetanu a vše umícháme do hladkého těsta
3. Těsto vlijeme na plech s vyšším okrajem vyloženým pečicím papírem nebo vytřeným máslem a vysypaným hrubou moukou, rovnoměrně rozetřeme, poklademe třešněmi, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 20-30 minut
4. Před vyjmutím zkusíme do středu těsta píchnout špejlí, když se těsto nelepí, bublaninu vyjmeme a necháme vychladnout, pak nakrájíme na jednotlivé řezy a při podávání lehce poprášíme moučkovým cukrem.