REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Třešňová bublanina II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Piškotové těsto pokladené třešněmi a upečené dozlatova.


Ingredience:
2 hrnkypolohrubé mouky
1 hrnekkrupicového cukru
215 mlsmetany 33%
500 gtřešní
3 ksvajec
1 kssáčku vanilkového cukru
1 kskypřicího prášku do pečiva
moučkový cukr na poprášení
tuk a hrubá mouka na plech

Postup:

1. Omyté třešně zbavíme stopek, necháme okapat a oschnout
2. V míse ušleháme vejce s krupicovým i vanilkovým cukrem do pěny, přisypeme prosetou polohrubou mouku promíchanou s kypřicím práškem do pečiva, vlijeme smetanu a vše umícháme do hladkého těsta
3. Těsto vlijeme na plech s vyšším okrajem vyloženým pečicím papírem nebo vytřeným máslem a vysypaným hrubou moukou, rovnoměrně rozetřeme, poklademe třešněmi, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 20-30 minut
4. Před vyjmutím zkusíme do středu těsta píchnout špejlí, když se těsto nelepí, bublaninu vyjmeme a necháme vychladnout, pak nakrájíme na jednotlivé řezy a při podávání lehce poprášíme moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy