REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Třešňová bublanina

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Moučník našich babiček, tentokrát ochucený čerstvými třešněmi.


Ingredience:
300 gčerstvých třešní
160 ghrubé mouky
100 gmargarínu (umělého másla např. Hera)
50 gcukru moučka
50 gcukru krupice
10 gcitrónové kůry
5 gkypřicího prášku do pečiva
0,1 lvišňového sirupu
0,1 lvody
0,1 lmléka
2 ksvajec

Postup:

1. Změklý tuk (cca 2/
3) vyšleháme s moučkovým cukrem za postupného přidávání žloutků
2. Přidáme na jemno nastrouhanou citrónovou kůru
3. Mouku promícháme s kypřicím práškem, rozmícháme v mléce a postupně přimícháme do vyšlehaného tuku
4. Z bílků ušleháme za postupného přidávání krupicového cukru pevný sníh, který vmícháme do připravené směsi tuku s ostatními ingrediencemi
5. Pekáč vymastíme zbytkem tuku a posypeme prosátou moukou a vylijeme hotovou hmotou
6. Na závěr posypeme opláchnutými a okapanými třešněmi a bublaninu v troubě upečeme dorůžova
7. Po mírném prochladnutí vyklopíme bublaninu na tukem potřený nebo moukou posypaný papír a nakrájíme na jednotlivé porce (cca 8-10 ks) 8. Při servírování jemně polijeme sirupem.

Doporučení:

Lze použít i třešně z kompotu, samozřejmě bez nálevu.

Poznámka:

Místo třešní zkuste použít višně.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy