REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rýžový nákyp s třešněmi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nákyp z uvařené rýže, měkkého tvarohu, cukru, mléka, vajec a třešní.


Ingredience:
500 gtřešní
250 gměkkého tvarohu
200 grýže
100 gpískového cukru
8 dlmléka
2 ksvejce
1 ksvanilinového cukru
citrónová šťáva
sůl
tuk na vymazání pekáče
strouhaný kokos na vysypání pekáče

Postup:

1. Přebranou a opláchnutou rýži zalijeme mlékem, osolíme, uvaříme doměkka a necháme vychladnout
2. Třešně opláchneme, necháme okapat a vypeckujeme
3. Měkký tvaroh utřeme se žloutky, přidáme poloviční dávku cukru, vanilinový cukr a dohusta ho našleháme, vmícháme jej do rýžové kaše
4. Pekáč (bábovkovou formu) vymažeme tukem, vysypeme strouhaným kokosem a rozetřeme do něj rýžovou kaši
5. Vložíme do předehřáté trouby na 160 °C a zvolna upečeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy