REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušené třešně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zajímavá příloha vhodná například k pečenému, grilovanému nebo uzenému masu či uzeninám.


Ingredience:
900 gtřešní
1 lžičkamletého pepře
2 lžícemedu
2,5 dlčerveného vína
0,5 dlolivového oleje
1 ksmenší cibule
špetka mletého hřebíčku
špetka mletého zázvoru
cukr podle potřeby
špetka soli

Postup:

1. Třešně opláchneme, vypeckujeme a dáme do mísy
2. Oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, necháme v kastrolu zesklovatět na rozehřátém oleji, vmícháme víno s medem a svaříme asi na třetinu původního množství
3. Přidáme třešně, hořčici, mletý pepř, špetku mletého zázvoru a mletého hřebíčku, sůl, osladíme (podle zralosti třešní), dobře vše promícháme a dále dusíme pod pokličkou do zhoustnutí
4. Takto upravené třešně podáváme teplé, ke grilovaným, pečeným či vyuzeným masům a uzeninám.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy