REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

ostatní

Citronový konfit

V cukrovém sirupu povařená kolečka citrónu, konfit vhodný jako příloha k hodně masným rybám. Například k pečené nebo grilované makrele, sumci, sardinkám ….

Citronový konfit II.

Takto upravená citronová kolečka můžeme použít např. do koktejlů, servírovat spolu s cukrovým sirupem k pečeným nebo grilovaným rybám a pod.

Dušené třešně

Zajímavá příloha vhodná například k pečenému, grilovanému nebo uzenému masu či uzeninám.

Grilované broskve ve slanině

Skvělá příloha nejen ke grilovaným, ale i pečeným masům. Jde o měsíčky broskví obalené do plátků uzené slaniny, grilované na roštu grilu, nebo i na pánvi.

Jogurtová zálivka s ananasem

Skvělá příloha k drůbeži.

Kubánské banány

Na jehly napíchané kousky banánů, malé cibule a plátky slaniny, na grilu grilované.

Plněná pečená jablka II.

Plněná pečená jablka jsou vynikající přílohou například k pečené vepřové panence nebo krůtě. Vyzkoušený podzimní recept z dílny NATURHOUSE.

Pošírovaná hruška

Hrušky spařené v horkém kořeněném nálevu, pak zprudka ochlazené ve studené vodě, vhodné nejen jako příloha například k drůbežímu masu, ale pošírované hrušky se často využívají jako dezert spolu s různými omáčkami, servírují se přelité čokoládou apod.

Teplé hrušky s brusinkami na medu

Orestované kousky oloupaných hrušek smíchané s medem, servírované s brusinkami. Skvělá příloha například ke zvěřině, nebo pečenému drůbežímu masu.

Třešně v kořeněném nálevu

Třešně naložené v koření, medu a dalších ingrediencích. Podáváme jako pikantní doplněk k sýrovým nebo uzeninovým jednohubkám či studeným mísám.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy