ostatní
Citronový konfit
V cukrovém sirupu povařená kolečka citrónu, konfit vhodný jako příloha k hodně masným rybám. Například k pečené nebo grilované makrele, sumci, sardinkám ….
Citronový konfit II.
Takto upravená citronová kolečka můžeme použít např. do koktejlů, servírovat spolu s cukrovým sirupem k pečeným nebo grilovaným rybám a pod.
Dušené třešně
Zajímavá příloha vhodná například k pečenému, grilovanému nebo uzenému masu či uzeninám.
Grilované broskve ve slanině
Skvělá příloha nejen ke grilovaným, ale i pečeným masům. Jde o měsíčky broskví obalené do plátků uzené slaniny, grilované na roštu grilu, nebo i na pánvi.
Jogurtová zálivka s ananasem
Skvělá příloha k drůbeži.
Kubánské banány
Na jehly napíchané kousky banánů, malé cibule a plátky slaniny, na grilu grilované.
Plněná pečená jablka II.
Plněná pečená jablka jsou vynikající přílohou například k pečené vepřové panence nebo krůtě. Vyzkoušený podzimní recept z dílny NATURHOUSE.
Pošírovaná hruška
Hrušky spařené v horkém kořeněném nálevu, pak zprudka ochlazené ve studené vodě, vhodné nejen jako příloha například k drůbežímu masu, ale pošírované hrušky se často využívají jako dezert spolu s různými omáčkami, servírují se přelité čokoládou apod.
Teplé hrušky s brusinkami na medu
Orestované kousky oloupaných hrušek smíchané s medem, servírované s brusinkami. Skvělá příloha například ke zvěřině, nebo pečenému drůbežímu masu.
Třešně v kořeněném nálevu
Třešně naložené v koření, medu a dalších ingrediencích. Podáváme jako pikantní doplněk k sýrovým nebo uzeninovým jednohubkám či studeným mísám.