REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Citronový konfit II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Takto upravená citronová kolečka můžeme použít např. do koktejlů, servírovat spolu s cukrovým sirupem k pečeným nebo grilovaným rybám a pod.


Ingredience:
300 mlvody
100 gkrupicového cukru
jeden stonek citronové trávy (citronely)
2 kschemicky neošetřené citróny

Postup:

1. Do hlubší pánve, nebo většího hrnce nasypeme cukr, který zalijeme vodou, cukr zamícháme a necháme rozpustit
2. Přidáme překrojenou citronovou trávu a dáme vařit, jakmile začne voda bublat, snížíme teplotu zdroje a necháme jen tak mírně probublávat 5 minut, pak přidáme omyté, na tenká kolečka nakrájené citróny zbavené pecek, vaříme pozvolna dalších 8 – 10 minut
3. Citronový konfit necháme vychladnout
4. Kolečka citrónu přendáme do čisté sklenice se šroubovacím uzávěrem, zalijeme přes sítko cukrovou šťávou a buď ihned použijeme, nebo uložíme do lednice, kde nám vydrží až 1 měsíc.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy