Takto upravená citronová kolečka můžeme použít např. do koktejlů, servírovat spolu s cukrovým sirupem k pečeným nebo grilovaným rybám a pod.
Ingredience:
300 ml | vody |
100 g | krupicového cukru |
jeden stonek citronové trávy (citronely) | |
2 ks | chemicky neošetřené citróny |
Postup:
1. Do hlubší pánve, nebo většího hrnce nasypeme cukr, který zalijeme vodou, cukr zamícháme a necháme rozpustit
2. Přidáme překrojenou citronovou trávu a dáme vařit, jakmile začne voda bublat, snížíme teplotu zdroje a necháme jen tak mírně probublávat 5 minut, pak přidáme omyté, na tenká kolečka nakrájené citróny zbavené pecek, vaříme pozvolna dalších 8 – 10 minut
3. Citronový konfit necháme vychladnout
4. Kolečka citrónu přendáme do čisté sklenice se šroubovacím uzávěrem, zalijeme přes sítko cukrovou šťávou a buď ihned použijeme, nebo uložíme do lednice, kde nám vydrží až 1 měsíc.