REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Citronový konfit

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V cukrovém sirupu povařená kolečka citrónu, konfit vhodný jako příloha k hodně masným rybám. Například k pečené nebo grilované makrele, sumci, sardinkám ….


Ingredience:
150 gcukru krystal
150 mlvody
1 kschemicky neošetřeného citrónu nakrájeného na tenké plátky

Postup:

1. Vodu s cukrem přivedeme k varu, hodíme do ní na tenká kolečka nakrájené plátky citrónu zbaveného pecek
2. Chvíli vše povaříme, pak sundáme ze zdroje tepla a necháme vychladnout
3. Podáváme nejčastěji k pečeným nebo grilovaným tučnějším rybám.

Doporučení:

Citronový konfit vydrží v lednic až 1 měsíc.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy