REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

ovocné, s ovocem


Citronový konfit

V cukrovém sirupu povařená kolečka citrónu, konfit vhodný jako příloha k hodně masným rybám. Například k pečené nebo grilované makrele, sumci, sardinkám ….

Citronový konfit II.

Takto upravená citronová kolečka můžeme použít např. do koktejlů, servírovat spolu s cukrovým sirupem k pečeným nebo grilovaným rybám a pod.

Dušené třešně

Zajímavá příloha vhodná například k pečenému, grilovanému nebo uzenému masu či uzeninám.

Grilované broskve ve slanině

Skvělá příloha nejen ke grilovaným, ale i pečeným masům. Jde o měsíčky broskví obalené do plátků uzené slaniny, grilované na roštu grilu, nebo i na pánvi.

Jablečná kaše

Přílohová kaše z jablek, vanilkového i klasického cukru, vody a citronové šťávy vhodná jako příloha například k omeletám připraveným na sladko.

Jablkové pyré

Podušené osminky jablek, dochucené kari a cukrem, prolisované nebo rozmixované. Vhodná příloha k pečeným, opékaným, grilovaným nebo dušeným masům.

Jogurtová zálivka s ananasem

Skvělá příloha k drůbeži.

Kubánské banány

Na jehly napíchané kousky banánů, malé cibule a plátky slaniny, na grilu grilované.

Plněná pečená jablka II.

Plněná pečená jablka jsou vynikající přílohou například k pečené vepřové panence nebo krůtě. Vyzkoušený podzimní recept z dílny NATURHOUSE.

Pošírovaná hruška

Hrušky spařené v horkém kořeněném nálevu, pak zprudka ochlazené ve studené vodě, vhodné nejen jako příloha například k drůbežímu masu, ale pošírované hrušky se často využívají jako dezert spolu s různými omáčkami, servírují se přelité čokoládou apod.

Švestky podušené na víně

Zajímavá příloha ke sladkýma, ale i slaným dezertů. Nebo chutné mlsání pro dlouhé zimní večery.

Teplé hrušky s brusinkami na medu

Orestované kousky oloupaných hrušek smíchané s medem, servírované s brusinkami. Skvělá příloha například ke zvěřině, nebo pečenému drůbežímu masu.

Třešně v kořeněném nálevu

Třešně naložené v koření, medu a dalších ingrediencích. Podáváme jako pikantní doplněk k sýrovým nebo uzeninovým jednohubkám či studeným mísám.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.