REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švestky podušené na víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zajímavá příloha ke sladkýma, ale i slaným dezertů. Nebo chutné mlsání pro dlouhé zimní večery.


Ingredience:
250 gsušených švestek
250 mlčerveného vína
1 balíčekvanilkového cukru
1 lžičkamleté skořice
vlažná voda

Postup:

1. Sušené švestky bez pecek namočíme na 4-5 minut do vlažné vody
2. V malém hrnci uvedeme do varu červené víno se skořicí a vanilkovým cukrem, přidáme zcezené švestky, ponoříme je do sirupu a vaříme na mírném ohni 5 minut
3. Hrnec přikryjeme pokličkou a směs necháme vychladnout
4. Švestky v hrnci rozmačkáme vidličkou a podáváme vlažné, nebo studené buď jen tak, nebo jako přílohu k sladkým, ale i slaným dezertům.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy