REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Třešně v kořeněném nálevu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Třešně naložené v koření, medu a dalších ingrediencích. Podáváme jako pikantní doplněk k sýrovým nebo uzeninovým jednohubkám či studeným mísám.


Ingredience:
700 gtřešní chrupek
100 glučního medu
100 gkrystalového cukru
40 kskuliček celého pepře
10 ksbobkových listů
1,2 dlvinného octa
1 dlvody

Postup:

1. Do nerezavé nádoby nalijeme vinný ocet a vodu, přidáme luční med, cukr, kuličky pepře, bobkové listy, pomalu přivedeme k varu a odstavíme z tepla
2. Trešně zbavíme stopek, propícháme je párátkem a dáme je do čisté litrové láhve
3. Nálev znovu přivedeme k varu, zalijeme jím třešně, láhev důkladně uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme ji tak stát do druhého dne, pak uložíme na 2 týdny do chladničky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy