Třešně naložené v koření, medu a dalších ingrediencích. Podáváme jako pikantní doplněk k sýrovým nebo uzeninovým jednohubkám či studeným mísám.
Ingredience:
700 g | třešní chrupek |
100 g | lučního medu |
100 g | krystalového cukru |
40 ks | kuliček celého pepře |
10 ks | bobkových listů |
1,2 dl | vinného octa |
1 dl | vody |
Postup:
1. Do nerezavé nádoby nalijeme vinný ocet a vodu, přidáme luční med, cukr, kuličky pepře, bobkové listy, pomalu přivedeme k varu a odstavíme z tepla
2. Trešně zbavíme stopek, propícháme je párátkem a dáme je do čisté litrové láhve
3. Nálev znovu přivedeme k varu, zalijeme jím třešně, láhev důkladně uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme ji tak stát do druhého dne, pak uložíme na 2 týdny do chladničky.