Skvělá příloha nejen ke grilovaným, ale i pečeným masům. Jde o měsíčky broskví obalené do plátků uzené slaniny, grilované na roštu grilu, nebo i na pánvi.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | velké zralé broskve |
24 ks | plátků uzené slaniny |
lístky čerstvé bazalky | |
olivový olej | |
(párátka) |
Postup:
- Broskve omyjeme pod studenou tekoucí vodou, vypeckujeme je a a každou rozkrájíme na 6 měsíčků
- Z jedné strany dáme lístek bazalky, broskev i s bazalkou zabalíme do plátku slaniny, postupně tak obalíme všechny měsíčky broskve, slaninu můžeme zajisti párátky
- Připravené broskve pokapeme olivovým olejem a grilujeme na roštu grilu, nebo na troše oleje na pánvi, stačí 15 až 20 minut z obou stran.
Broskve na talířích můžeme ještě pokapat balzamikovým krémem.