REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pošírovaná hruška

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hrušky spařené v horkém kořeněném nálevu, pak zprudka ochlazené ve studené vodě, vhodné nejen jako příloha například k drůbežímu masu, ale pošírované hrušky se často využívají jako dezert spolu s různými omáčkami, servírují se přelité čokoládou apod.


Ingredience:
2 kszralé pevné hrušky
200 mlbílého vína
200 mlvody
2 lžícetřtinového (hnědého) cukru
špetka mletého zázvoru
špetka mleté skořice
voda s ledem na ochlazení hrušek

Postup:

1. Do hrnce dáme odměřené množství vody a vína, přidáme koření, cukr a uvedeme do varu, necháme vařit cca 5 minut
2. Hrušky zbavíme slupky, rozpůlíme, vykrojíme jadřinec a vložíme do hrnce, ze kterého se line krásná vůně, nevaříme, necháme jen těsně pod bodem varu hezky pošírovat, za občasného obracení hruškových půlek, (nesmíme hrušky rozvařit, chceme docílit, aby byly sice měkké, ale jen tak dosklovata!), tento proces trvá přibližně 15-20 minut
3. Hrušky vyjmeme z lázně a vložíme do vody s ledem (pokud nemáte led, můžete je jen tak opláchnout co nejvíce ledovou vodou), pak každou půlku překrojíme a nožem vytvoříme zářezy, čím nám vzniknou hezké vějířky.

Doporučení:

Podáváme například k různě upraveným kuřecím nebo krůtím steakům.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy