REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněná pečená jablka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plněná pečená jablka jsou vynikající přílohou například k pečené vepřové panence nebo krůtě. Vyzkoušený podzimní recept z dílny NATURHOUSE.


Ingredience:
8 ksvětších pevných jablek
1 hrstsušených meruněk
1 hrstsušených brusinek
1 hrstrozinek
1/2 lžičkymleté skořice
1/2 lžičkymletého muškátového oříšku

Postup:
  1. Troubu předehřejte na 180 °C
  2. Z jablek vyřízněte jaderník a postavte je vedle sebe do keramické zapékací mísy, všechny ostatní přísady spolu zamíchejte a naplňte jí díry po jaderníku
  3. Vložte do trouby a pečte asi 30 minut, až jablka zezlátnou.
Poznámka:

Recept k článku: 7 tipů na sezónní potraviny, se kterými vás zima nedostihne

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy