REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Třešňová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z povařených třešní a dalších ingrediencí, zahuštěná smetanou a pudinkovým práškem, podávaná ozdobená zakysanou smetanou a třešněmi.


Ingredience:
750 gtřešní
0,5 lvody
1 lžícecukru (množství záleží na sladkosti třešní)
1 lžičkavanilkového pudinkového prášku
1/2 kelímkusladké smetany
citronová šťáva a cukr na dochucení
zakysaná smetana na ozdobu
třešně na ozdobu

Postup:

1. Vypeckované třešně nasypeme do vody, přisladíme cukrem a chvíli je povaříme
2. Uvařené ovoce rozmixujeme nejlépe pomocí ručního tyčového mixéru
3. Do rozmixovaného polévkového základu nalijeme půl kelímku sladké smetany, ve které jsme předem rozmíchali lžičku vanilkového pudinkového prášku a vše opět povaříme
4. Chuť polévky zvýrazníme citronovou šťávou, dle chuti ji osladíme a podáváme teplou, nebo raději dobře vychlazenou, každou porci ozdobenou lžící zakysané smetany a třešněmi.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy