REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tropická ovocná polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Studená polévka z dužiny manga, papáji a dalších ingrediencí.


Ingredience:
1 ksmedového melounu
1 kspapáji
1 ksmanga
1 kslimetky
1 lžíceškrobové moučky + trochu vody
1/2 lžičkyskořice
300 mlvody
šťáva ze 2 citronů
cukr nebo med na oslazení
voda na vychlazení

Postup:

1. Mango oloupeme, dužinu okrájíme z pecky a dáme do kastrolu
2. Přidáme dužinu z papáji, citronovou šťávu, 300 ml vody a vaříme asi 5 minut
3. Podle chuti osladíme, ochutíme mletou skořicí, rozmixujeme nebo protřeme sítem, uvedeme opět do varu a zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou s trochou vody 4. Postavíme do studené vody a za občasného promíchání vychladíme a nakonec ochutíme limetkovou šťávou
5. Melounovou dužinu nakrájíme na kostky, zalijeme polévkou a podáváme s piškoty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy