REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Červená řepa na 25 způsobů! Vyzkoušejte naše TOP recepty s červenou řepou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Výběr “NEJ” receptů z naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na zpracování a úpravu červené řepy, ale i na recepty, kde červená řepa hraje svoji nezastupitelnou roli. Vybrali jsme pro vás naše, ale i vaše nejoblíbenější recepty na červenou řepu, nebo s červenou řepou, které rozhodně stojí za to vyzkoušet.


1.

Recept, jak červenou řepu zavařovaly naše babičky, je aktuální i dnes. Rozhodně stojí za vyzkoušení! Takto zavařenou řepu použijeme například jako přílohu k různým pokrmům, nebo do rozličných salátů.

Sterilovaná červená řepa podle mé babičky – RECEPT ZDE!

 

2.

Určitě v našem výběru nesmí chybět tento pikantní salát z červené řepy. Jde o vyzkoušený recept, který rozhodně patří do tech oblíbených! Je to vlastně uvařená červená řepa, nakrájená na kousky a zalitá kořeněnou zálivkou.

Pikantní salát z červené řepy – RECEPT ZDE!

3.

Předem povařená a pak nastrouhaná červená řepa podušená na kostičkách cibule. Dochucená octem, cukrem a solí.

Zelí z červené řepy – RECEPT ZDE!

 

4.

Ve dvou hlubokých pánvích připravený pokrm, v jedné řepa spolu s dalšími surovinami, v druhé pak žampiony s cibulkou, obě pánve pak promíchané a pokrm servírovaný posypaný dýňovým gomasio.

Červená řepa po burgundsku – RECEPT ZDE!

 

5.

Povařená červená řepa nakrájená na kolečka nebo kostičky, proložená kolečky křenu, dochucená fenyklem, zalitá sladkokyselým nálevem, zavařená.

Červená řepa ve sladkokyselém nálevu – RECEPT ZDE!

 

6.

Nejprve uvařená, pak nakrájená na plátky a zapečená červená řepa, ochucená citronovou šťávou, medem, česnekem, olivovým olejem a ořechy. Recept z pořadu VIP Prostřeno od paní Jany Krausové.

Pečená řepa s medem a ořechy – RECEPT ZDE!

 

7.

Salát s baby špenátem jsme ozdobili dvěma jablíčky, červenou řepou, nivou a vlašskými ořechy. A suroviny jsme si opravdu vybrat uměli! Například červená řepa je jedním z nejzdravějších a nejuniverzálnějších druhů zeleniny. Zvyšuje imunitu, reguluje hladinu cukru v krvi, vyživuje nervy a mimo jiné také působí pozitivně na nervový systém.

Salát s červenou řepou, modrým sýrem a jablky – RECEPT ZDE!

 

8.

Povařená, oloupaná a pak rozmixovaná červená řepa smíchaná s moukou, vejci a mlékem, hmota usmažená na pánvi na oleji ve tvaru palačinek. Palačinky obložené baby špenátem a potřené ricottou, zamotaná servírované nakrájené na půlky, nebo jednohubky.

Palačinky z řepy, ricotty a baby špenátu – RECEPT ZDE!

 

9.

Rychlá pomazánka z naložené nastrouhané řepy, kelímku tvarohu a česneku. Díky česneku a pepři je mírně pikantní, skvělá na svačinu, nebo například jako součást obložených chlebíčků.

Pomazánka z červené řepy a tvarohu – RECEPT ZDE!

 

10.

Věděli jste, že červená řepa patří mezi nejsladší druhy zeleniny? Obsahuje totiž až 8 % přírodního cukru! Její konzumace má vliv na odolnější organismus, pomáhá trávení, působí jako prevence před různými nemocemi a je také silným antioxidantem. Vyzkoušejte proto tento recept, kde červená řepa hraje důležitou roli.

Muffiny z červené řepy – RECEPT ZDE!

 

11.

Jarní recept na posilující zeleninovo-ovocný nápoj připravený pomocí odšťavňovače nebo pomocí mixéru. Dodá tělu energii a potřebné vitamíny. Hodí se i při detoxikaci organismu.

Posilující koktejl z červené řepy – RECEPT ZDE!

 

12.

Tento recept je pro vegany, ale může chutnat i milovníkům pojídání masa. Jde o sekanou připravenou z pečené červené řepy, černých fazolí, mrkve a dalších surovin, upečenou v troubě a servírovanou nakrájenou na plátky.

Sekaná z pečené červené řepy – RECEPT ZDE!

 

13.

Hamburgerové housky plněné grilovaným plátkem z nastrouhané červené řepy. Podávané s další zeleninou, obložené volským okem, ochucené tatarskou omáčkou a hořčicí.

Burger z červené řepy s volským okem – vegetariánský – RECEPT ZDE!

 

14.

Tento sirup je výtečný přírodní lék na kašel, nachlazení, angíny a také může pomoci lidem, kteří trpí chudokrevností.

Sirup z červené řepy – RECEPT ZDE!

 

15.

Podáváme jako lehkou večeři, přikusujeme pečivo. Dietáři mohou i bez. Je to dobré. Řepa není měkká, je krásně křupavá.

Carpaccio z červené řepy a grilovaného sýra – RECEPT ZDE!

 

16.

V létě tato polévka z povařené řepy, rajčat a dalších ingrediencí osvěží studená, v zimě pak zahřeje její horká varianta.

Polévka z červené řepy a rajčat, servírovaná jak teplá, tak studená – RECEPT ZDE!

 

17.

Studená omáčka vhodná především ke grilovanému rybímu masu, ale skvěle chutní i ke slaným pochutinám.

Dip z červené řepy – RECEPT ZDE!

 

18.

A tenhle recept znáte? Jde o recept z Holandska na přílohu vhodnou především k vařenému hovězímu masu.

Pyré z červené řepy – RECEPT ZDE!

 

19.

V alobalu upečené malé červené řepy ochucené mořskou solí, olivovým olejem a octem balsamiko.

Pečené mladé řepy s balsamikem – RECEPT ZDE!

 

20.

Zdravější varianta dezertu, řezů připravených z nastrouhané červené řepy, jablek, špaldové mouky …. dezert servírovaný rozkrájený na jednotlivé řezy, přelitý polevou a ozdobený půlkami vlašských ořechů.

Čokoládové řezy s červenou řepou – RECEPT ZDE!

 

21.

Polévka připravená v tlakovém hrnci z hovězího předního masa, bramboru, klobásy, cibule, sterilizované červené řepy, rajčatového protlaku a dalších ingrediencí.

Rychlý boršč – RECEPT ZDE!

 

22.

Svačinový salát umíchaný z kostiček sleďů, vařených brambor, červené řepy a dalších ingrediencí, zjemněný bílým jogurtem. Vhodný jako svačinka spolu s čerstvým pečivem.

Rybí salát s červenou řepou – RECEPT ZDE!

 

23.

Na statku Schnalshuberhof v Jižním Tyrolsku můžete ochutnat také výborné knedlíky z červené řepy. A pokud je chcete vyzkoušet doma, můžete si je připravit podle tohoto receptu z jejich selské kuchařky.

Knedlík z červené řepy – RECEPT ZDE!

 

24.

Buď v dortové formě nebo v papírových košíčcích upečený odlehčený dezert vhodný i do menu při redukční dietě. Jde o takové to zdravé mlsání. :)

Buchta z červené řepy – RECEPT ZDE!

 

25.

A máme tu jeden ryze zdravotní recept. Chcete-li očistit tělo od škodlivých látek, provést tzv. detoxikaci, připravte si tento nápoj a pijte ho 3x denně po 2 dcl, vychlazený, nejlépe po dobu 14 dnů.

Očistný nápoj z červené řepy – RECEPT ZDE!

 

Další skvělé, vyzkoušené recepty nejen s červenou řepou, ale i dalšími surovinami, najdete v naší internetové kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Recepty jídel, recepty na nápoje

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Rychlé a chutné svačiny pro děti i dospělé podle Drůbežářského závodu Klatovy

Září a s ním spojený začátek nového školního roku je pro každého jinak náročný. Děti se těší na nové zážitky a kamarády a rodiče organizují, jak všechno zvládnout. Jeden z důležitých úkolů pro rodiče je připravit dětem svačinu, která je nejen nasytí ale bude zároveň i velmi pestrá. Ideálním řešením je ovoce, zelenina a k tomu jednoduché ale vydatné tipy od Drůbežářského závodu Klatovy. Kombinace křupavého čerstvého pečiva, svěží zeleniny a Kuřecí prsní zauzené šunky nejvyšší jakosti krájené, která je oceněná značkou kvalitních potravin KLASA a certifikátem České cechovní normy nebo Kuřecího dětského junioru bez přidaných E, tak potěší nejen malého školáka, ale i teenagera a neodolají ani samotní rodiče.

číst dále ...

Prague mussel week odstartoval. Zapojí se Les Moules, Bruxx i Grandhotel Pupp

Týden od 21. do 27. září patří v desítkách restaurací holandským slávkám. Druhý ročník festivalu Prague mussel week nabízí zvýhodněná mušlová menu připravená skutečnými kulinářskými esy. Zapojili se například Les Moules, Bruxx či Grandhotel Pupp. Recepty na slávkové pochoutky od šéfkuchařů zapojených restaurací jsou dostupné i na webu PMW.

číst dále ...

Začíná sezóna moštů! Co o nich potřebujete vědět?

Máte rádi ovoce? Pak jste nejspíše propadli jedinečné chuti ovocných šťáv. Můžete si je kupovat u farmáře, v obchodech, nebo třeba i v restauracích, když toužíte po něčem zdravějším. Jak se vůbec vyrábějí? Může být základem i mražené ovoce? Je nějaký rozdíl mezi moštem, džusem a nektarem? Je zakalený mošt vadný? Na tyto a více otázek odpověděl Akademii kvality doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., vedoucí Ústavu konzervace potravin, VŠCHT Praha.

číst dále ...

Ochutnejte nejznámější jídla z dánské kuchyně

Dánská kuchyně je pro většinu z nás spíše velkou neznámou, při pohledu na typická dánská jídla však brzy zjistíte, že by byla chyba ji nevyzkoušet. Vyniká totiž použitím čerstvých, lokálních surovin s důrazem na ingredience, které se pěstují či chovají přímo v Dánsku. Jídla inspirovaná dánskou kuchyní si můžete dopřát v rámci Dánského menu, které bude k dostání už příští týden na všech pobočkách Bageterie Boulevard.

číst dále ...

BistRAWveg: Tipy na chutné raw recepty, když člověka honí mlsná

Raw neboli syrová strava je jedním ze stylů stravování. Pokud člověka popadne chuť na sladké, je takříkajíc doma. Nepečené dorty a koláče s troškou umu a správných surovin lze zvládnout připravit v domácí kuchyni. Ve spolupráci s odborníky z BistRAWveg některé recepty a postupy odhalujeme.

číst dále ...

Ponechejte si chuť léta klidně po celou zimu

Jablka, hrušky, švestky nebo třeba broskve. V létě a na podzim máme k dispozici velké množství ovoce, které bychom si rádi „zakonzervovali“ na horší časy. Jedním ze způsobů, jak plody uchovávat a připomenout si tak vůni léta a podzimu kdykoli, je sušení. V ovoci se zachová velké množství vitamínů a svou chutí pak obohatí nespočet jídel – od nákypů, smoothie, granolu až po snídaňové kaše.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy