REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Červená řepa na 25 způsobů! Vyzkoušejte naše TOP recepty s červenou řepou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Výběr “NEJ” receptů z naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na zpracování a úpravu červené řepy, ale i na recepty, kde červená řepa hraje svoji nezastupitelnou roli. Vybrali jsme pro vás naše, ale i vaše nejoblíbenější recepty na červenou řepu, nebo s červenou řepou, které rozhodně stojí za to vyzkoušet.


1.

Recept, jak červenou řepu zavařovaly naše babičky, je aktuální i dnes. Rozhodně stojí za vyzkoušení! Takto zavařenou řepu použijeme například jako přílohu k různým pokrmům, nebo do rozličných salátů.

Sterilovaná červená řepa podle mé babičky – RECEPT ZDE!

 

2.

Určitě v našem výběru nesmí chybět tento pikantní salát z červené řepy. Jde o vyzkoušený recept, který rozhodně patří do tech oblíbených! Je to vlastně uvařená červená řepa, nakrájená na kousky a zalitá kořeněnou zálivkou.

Pikantní salát z červené řepy – RECEPT ZDE!

3.

Předem povařená a pak nastrouhaná červená řepa podušená na kostičkách cibule. Dochucená octem, cukrem a solí.

Zelí z červené řepy – RECEPT ZDE!

 

4.

Ve dvou hlubokých pánvích připravený pokrm, v jedné řepa spolu s dalšími surovinami, v druhé pak žampiony s cibulkou, obě pánve pak promíchané a pokrm servírovaný posypaný dýňovým gomasio.

Červená řepa po burgundsku – RECEPT ZDE!

 

5.

Povařená červená řepa nakrájená na kolečka nebo kostičky, proložená kolečky křenu, dochucená fenyklem, zalitá sladkokyselým nálevem, zavařená.

Červená řepa ve sladkokyselém nálevu – RECEPT ZDE!

 

6.

Nejprve uvařená, pak nakrájená na plátky a zapečená červená řepa, ochucená citronovou šťávou, medem, česnekem, olivovým olejem a ořechy. Recept z pořadu VIP Prostřeno od paní Jany Krausové.

Pečená řepa s medem a ořechy – RECEPT ZDE!

 

7.

Salát s baby špenátem jsme ozdobili dvěma jablíčky, červenou řepou, nivou a vlašskými ořechy. A suroviny jsme si opravdu vybrat uměli! Například červená řepa je jedním z nejzdravějších a nejuniverzálnějších druhů zeleniny. Zvyšuje imunitu, reguluje hladinu cukru v krvi, vyživuje nervy a mimo jiné také působí pozitivně na nervový systém.

Salát s červenou řepou, modrým sýrem a jablky – RECEPT ZDE!

 

8.

Povařená, oloupaná a pak rozmixovaná červená řepa smíchaná s moukou, vejci a mlékem, hmota usmažená na pánvi na oleji ve tvaru palačinek. Palačinky obložené baby špenátem a potřené ricottou, zamotaná servírované nakrájené na půlky, nebo jednohubky.

Palačinky z řepy, ricotty a baby špenátu – RECEPT ZDE!

 

9.

Rychlá pomazánka z naložené nastrouhané řepy, kelímku tvarohu a česneku. Díky česneku a pepři je mírně pikantní, skvělá na svačinu, nebo například jako součást obložených chlebíčků.

Pomazánka z červené řepy a tvarohu – RECEPT ZDE!

 

10.

Věděli jste, že červená řepa patří mezi nejsladší druhy zeleniny? Obsahuje totiž až 8 % přírodního cukru! Její konzumace má vliv na odolnější organismus, pomáhá trávení, působí jako prevence před různými nemocemi a je také silným antioxidantem. Vyzkoušejte proto tento recept, kde červená řepa hraje důležitou roli.

Muffiny z červené řepy – RECEPT ZDE!

 

11.

Jarní recept na posilující zeleninovo-ovocný nápoj připravený pomocí odšťavňovače nebo pomocí mixéru. Dodá tělu energii a potřebné vitamíny. Hodí se i při detoxikaci organismu.

Posilující koktejl z červené řepy – RECEPT ZDE!

 

12.

Tento recept je pro vegany, ale může chutnat i milovníkům pojídání masa. Jde o sekanou připravenou z pečené červené řepy, černých fazolí, mrkve a dalších surovin, upečenou v troubě a servírovanou nakrájenou na plátky.

Sekaná z pečené červené řepy – RECEPT ZDE!

 

13.

Hamburgerové housky plněné grilovaným plátkem z nastrouhané červené řepy. Podávané s další zeleninou, obložené volským okem, ochucené tatarskou omáčkou a hořčicí.

Burger z červené řepy s volským okem – vegetariánský – RECEPT ZDE!

 

14.

Tento sirup je výtečný přírodní lék na kašel, nachlazení, angíny a také může pomoci lidem, kteří trpí chudokrevností.

Sirup z červené řepy – RECEPT ZDE!

 

15.

Podáváme jako lehkou večeři, přikusujeme pečivo. Dietáři mohou i bez. Je to dobré. Řepa není měkká, je krásně křupavá.

Carpaccio z červené řepy a grilovaného sýra – RECEPT ZDE!

 

16.

V létě tato polévka z povařené řepy, rajčat a dalších ingrediencí osvěží studená, v zimě pak zahřeje její horká varianta.

Polévka z červené řepy a rajčat, servírovaná jak teplá, tak studená – RECEPT ZDE!

 

17.

Studená omáčka vhodná především ke grilovanému rybímu masu, ale skvěle chutní i ke slaným pochutinám.

Dip z červené řepy – RECEPT ZDE!

 

18.

A tenhle recept znáte? Jde o recept z Holandska na přílohu vhodnou především k vařenému hovězímu masu.

Pyré z červené řepy – RECEPT ZDE!

 

19.

V alobalu upečené malé červené řepy ochucené mořskou solí, olivovým olejem a octem balsamiko.

Pečené mladé řepy s balsamikem – RECEPT ZDE!

 

20.

Zdravější varianta dezertu, řezů připravených z nastrouhané červené řepy, jablek, špaldové mouky …. dezert servírovaný rozkrájený na jednotlivé řezy, přelitý polevou a ozdobený půlkami vlašských ořechů.

Čokoládové řezy s červenou řepou – RECEPT ZDE!

 

21.

Polévka připravená v tlakovém hrnci z hovězího předního masa, bramboru, klobásy, cibule, sterilizované červené řepy, rajčatového protlaku a dalších ingrediencí.

Rychlý boršč – RECEPT ZDE!

 

22.

Svačinový salát umíchaný z kostiček sleďů, vařených brambor, červené řepy a dalších ingrediencí, zjemněný bílým jogurtem. Vhodný jako svačinka spolu s čerstvým pečivem.

Rybí salát s červenou řepou – RECEPT ZDE!

 

23.

Na statku Schnalshuberhof v Jižním Tyrolsku můžete ochutnat také výborné knedlíky z červené řepy. A pokud je chcete vyzkoušet doma, můžete si je připravit podle tohoto receptu z jejich selské kuchařky.

Knedlík z červené řepy – RECEPT ZDE!

 

24.

Buď v dortové formě nebo v papírových košíčcích upečený odlehčený dezert vhodný i do menu při redukční dietě. Jde o takové to zdravé mlsání. :)

Buchta z červené řepy – RECEPT ZDE!

 

25.

A máme tu jeden ryze zdravotní recept. Chcete-li očistit tělo od škodlivých látek, provést tzv. detoxikaci, připravte si tento nápoj a pijte ho 3x denně po 2 dcl, vychlazený, nejlépe po dobu 14 dnů.

Očistný nápoj z červené řepy – RECEPT ZDE!

 

Další skvělé, vyzkoušené recepty nejen s červenou řepou, ale i dalšími surovinami, najdete v naší internetové kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Recepty jídel, recepty na nápoje

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Vykouzlete sněhové aranžmá s pomocí kokosových kuliček

Každoroční obavy z Vánoc strávených na blátě můžete letos hodit za hlavu. Správnou zimní atmosféru totiž letos vykouzlíte díky lahodným kokosovým kuličkám. Stačí je dekorovat nebesky modrým nebo perleťovým posypem a doplnit sněhově bílým slavnostním aranžmá.

číst dále ...

Máslo, které je zážitkem

Máslo patří mezi potraviny, které v moderní době prošly obdobím zatracování díky mnohým módním přístupům ke stravování. Různé vyhraněné trendy však naštěstí vždy vystřídá nadčasový přístup k výživě, který nám napovídá, abychom mysleli na moudrost předků a poslouchali své tělo. Renesance másla jako potraviny nejen prospěšné, ale také nepostradatelné pro mnohé gurmánské zážitky, na sebe nenechala dlouho čekat. Zásluhu na tom mají také špičkové produkty, které nijak neslevují ze své kvality – mezi ně patří i výběrové máslo Burro Superiore Fratelli Brazzale s 84 % tuku.

číst dále ...

Rambutan. Nejcennější ovoce jihovýchodní Asie

Na první pohled vypadá jako mořský ježek, hned na ten druhý jako oblíbené liči, chutná jako ananas, anebo trošku jako meruňka. Ctěné jméno tohoto ovocného plodu je rambutan. Nejcennější ovoce jihovýchodní Asie. Proč? Protože se využívá nejen ke konzumaci, ale i k výrobě kosmetiky, oleje a mnoho dalšího.

číst dále ...

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Sladké vánoční moučníky a dezerty z celého světa

Na žádné slavnostně prostřené vánoční tabuli nesmí chybět sladký moučník, či dezert. Všude tam, kde se vánoce slaví, se právě na tyto svátky připravují tradiční sladké pokrmy s dlouhou historií. Oblast od oblasti, stát od státu, každý národ má ten svůj slavný vánoční dezert.

číst dále ...

Gorgonzola. Sýr pro opravdové gurmány

Gorgonzola je slámově bílý sýr, jehož zelené skvrny jsou výsledkem procesu zvaného mramorování, tedy tvorba plísní. Má krémovou, vláčnou strukturu a nezaměnitelnou vůni s výraznou a pro něj typickou chutí. Typ „dolce“ je lehce štiplavý, naopak Gorgonzola „piccante“ je velmi pikantní, má intenzivní mramorování a je více drobivá. Oba druhy se vyrábějí z pasterizovaného mléka, ke kterému se přidávají mléčné kultury a vybrané druhy plísní, které pak dají vzniknout typickému žilkování. Zrání tohoto sýra trvá alespoň 50 dní u typu „dolce“ a více než 80 dní u typu „piccante“.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy