REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Červená řepa na 25 způsobů! Vyzkoušejte naše TOP recepty s červenou řepou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Výběr “NEJ” receptů z naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na zpracování a úpravu červené řepy, ale i na recepty, kde červená řepa hraje svoji nezastupitelnou roli. Vybrali jsme pro vás naše, ale i vaše nejoblíbenější recepty na červenou řepu, nebo s červenou řepou, které rozhodně stojí za to vyzkoušet.


1.

Recept, jak červenou řepu zavařovaly naše babičky, je aktuální i dnes. Rozhodně stojí za vyzkoušení! Takto zavařenou řepu použijeme například jako přílohu k různým pokrmům, nebo do rozličných salátů.

Sterilovaná červená řepa podle mé babičky – RECEPT ZDE!

 

2.

Určitě v našem výběru nesmí chybět tento pikantní salát z červené řepy. Jde o vyzkoušený recept, který rozhodně patří do tech oblíbených! Je to vlastně uvařená červená řepa, nakrájená na kousky a zalitá kořeněnou zálivkou.

Pikantní salát z červené řepy – RECEPT ZDE!

3.

Předem povařená a pak nastrouhaná červená řepa podušená na kostičkách cibule. Dochucená octem, cukrem a solí.

Zelí z červené řepy – RECEPT ZDE!

 

4.

Ve dvou hlubokých pánvích připravený pokrm, v jedné řepa spolu s dalšími surovinami, v druhé pak žampiony s cibulkou, obě pánve pak promíchané a pokrm servírovaný posypaný dýňovým gomasio.

Červená řepa po burgundsku – RECEPT ZDE!

 

5.

Povařená červená řepa nakrájená na kolečka nebo kostičky, proložená kolečky křenu, dochucená fenyklem, zalitá sladkokyselým nálevem, zavařená.

Červená řepa ve sladkokyselém nálevu – RECEPT ZDE!

 

6.

Nejprve uvařená, pak nakrájená na plátky a zapečená červená řepa, ochucená citronovou šťávou, medem, česnekem, olivovým olejem a ořechy. Recept z pořadu VIP Prostřeno od paní Jany Krausové.

Pečená řepa s medem a ořechy – RECEPT ZDE!

 

7.

Salát s baby špenátem jsme ozdobili dvěma jablíčky, červenou řepou, nivou a vlašskými ořechy. A suroviny jsme si opravdu vybrat uměli! Například červená řepa je jedním z nejzdravějších a nejuniverzálnějších druhů zeleniny. Zvyšuje imunitu, reguluje hladinu cukru v krvi, vyživuje nervy a mimo jiné také působí pozitivně na nervový systém.

Salát s červenou řepou, modrým sýrem a jablky – RECEPT ZDE!

 

8.

Povařená, oloupaná a pak rozmixovaná červená řepa smíchaná s moukou, vejci a mlékem, hmota usmažená na pánvi na oleji ve tvaru palačinek. Palačinky obložené baby špenátem a potřené ricottou, zamotaná servírované nakrájené na půlky, nebo jednohubky.

Palačinky z řepy, ricotty a baby špenátu – RECEPT ZDE!

 

9.

Rychlá pomazánka z naložené nastrouhané řepy, kelímku tvarohu a česneku. Díky česneku a pepři je mírně pikantní, skvělá na svačinu, nebo například jako součást obložených chlebíčků.

Pomazánka z červené řepy a tvarohu – RECEPT ZDE!

 

10.

Věděli jste, že červená řepa patří mezi nejsladší druhy zeleniny? Obsahuje totiž až 8 % přírodního cukru! Její konzumace má vliv na odolnější organismus, pomáhá trávení, působí jako prevence před různými nemocemi a je také silným antioxidantem. Vyzkoušejte proto tento recept, kde červená řepa hraje důležitou roli.

Muffiny z červené řepy – RECEPT ZDE!

 

11.

Jarní recept na posilující zeleninovo-ovocný nápoj připravený pomocí odšťavňovače nebo pomocí mixéru. Dodá tělu energii a potřebné vitamíny. Hodí se i při detoxikaci organismu.

Posilující koktejl z červené řepy – RECEPT ZDE!

 

12.

Tento recept je pro vegany, ale může chutnat i milovníkům pojídání masa. Jde o sekanou připravenou z pečené červené řepy, černých fazolí, mrkve a dalších surovin, upečenou v troubě a servírovanou nakrájenou na plátky.

Sekaná z pečené červené řepy – RECEPT ZDE!

 

13.

Hamburgerové housky plněné grilovaným plátkem z nastrouhané červené řepy. Podávané s další zeleninou, obložené volským okem, ochucené tatarskou omáčkou a hořčicí.

Burger z červené řepy s volským okem – vegetariánský – RECEPT ZDE!

 

14.

Tento sirup je výtečný přírodní lék na kašel, nachlazení, angíny a také může pomoci lidem, kteří trpí chudokrevností.

Sirup z červené řepy – RECEPT ZDE!

 

15.

Podáváme jako lehkou večeři, přikusujeme pečivo. Dietáři mohou i bez. Je to dobré. Řepa není měkká, je krásně křupavá.

Carpaccio z červené řepy a grilovaného sýra – RECEPT ZDE!

 

16.

V létě tato polévka z povařené řepy, rajčat a dalších ingrediencí osvěží studená, v zimě pak zahřeje její horká varianta.

Polévka z červené řepy a rajčat, servírovaná jak teplá, tak studená – RECEPT ZDE!

 

17.

Studená omáčka vhodná především ke grilovanému rybímu masu, ale skvěle chutní i ke slaným pochutinám.

Dip z červené řepy – RECEPT ZDE!

 

18.

A tenhle recept znáte? Jde o recept z Holandska na přílohu vhodnou především k vařenému hovězímu masu.

Pyré z červené řepy – RECEPT ZDE!

 

19.

V alobalu upečené malé červené řepy ochucené mořskou solí, olivovým olejem a octem balsamiko.

Pečené mladé řepy s balsamikem – RECEPT ZDE!

 

20.

Zdravější varianta dezertu, řezů připravených z nastrouhané červené řepy, jablek, špaldové mouky …. dezert servírovaný rozkrájený na jednotlivé řezy, přelitý polevou a ozdobený půlkami vlašských ořechů.

Čokoládové řezy s červenou řepou – RECEPT ZDE!

 

21.

Polévka připravená v tlakovém hrnci z hovězího předního masa, bramboru, klobásy, cibule, sterilizované červené řepy, rajčatového protlaku a dalších ingrediencí.

Rychlý boršč – RECEPT ZDE!

 

22.

Svačinový salát umíchaný z kostiček sleďů, vařených brambor, červené řepy a dalších ingrediencí, zjemněný bílým jogurtem. Vhodný jako svačinka spolu s čerstvým pečivem.

Rybí salát s červenou řepou – RECEPT ZDE!

 

23.

Na statku Schnalshuberhof v Jižním Tyrolsku můžete ochutnat také výborné knedlíky z červené řepy. A pokud je chcete vyzkoušet doma, můžete si je připravit podle tohoto receptu z jejich selské kuchařky.

Knedlík z červené řepy – RECEPT ZDE!

 

24.

Buď v dortové formě nebo v papírových košíčcích upečený odlehčený dezert vhodný i do menu při redukční dietě. Jde o takové to zdravé mlsání. :)

Buchta z červené řepy – RECEPT ZDE!

 

25.

A máme tu jeden ryze zdravotní recept. Chcete-li očistit tělo od škodlivých látek, provést tzv. detoxikaci, připravte si tento nápoj a pijte ho 3x denně po 2 dcl, vychlazený, nejlépe po dobu 14 dnů.

Očistný nápoj z červené řepy – RECEPT ZDE!

 

Další skvělé, vyzkoušené recepty nejen s červenou řepou, ale i dalšími surovinami, najdete v naší internetové kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Recepty jídel, recepty na nápoje

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

25 nejlepších receptů na pečené vánoční cukroví

Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na pečené vánoční cukroví. Snad náš výběr vás bude inspirovat a pomůže vám s rozhodnutím, které vánoční cukroví letos upečete.

číst dále ...

Hřejivé, vydatné a lokální: Vyzkoušejte listopadové recepty

Listopad je pro mnohé z nás měsícem studených dní a brzkých večerů, kdy bychom nejraději trávili čas zachumlaní celý den do deky. Zažeňte chmury s naší porcí listopadových receptů, které vás krásně zahřejí a dodají vám energii. Ve všech receptech hrají prim lokální produkty, které si v roce 2021 vysloužily značku kvality Regionální potravina, oceňující jen ty nejlepší výrobky napříč regiony. Tentokrát jsme zařadili lesní špek, který Michal Šnebergr vyrábí v Pošumaví, lahodný sýr z Kryzanovy farmy v jižních Čechách, tvaroh z Vysočiny a na závěr tradiční tvargle z Olomouckého kraje. Přejeme dobrou chuť!

číst dále ...

Lahodný podzimní štrůdl ze sezónních jablek: Víte, jak na ten nejlahodnější?

Štrůdl nebo jinými slovy jablečný závin, je známý od nepaměti. Přestože pochází od našich jižních sousedů, stal se oblíbeným natolik, že ho považujeme téměř za národní pokrm. S rozinkami, se skořicí, ořechy i s jablky nebo tvarohem – variant existuje nespočet a recepty se většinou dědí z generace na generaci. Vyzkoušejte si společně s námi recept na nefalšovaný jablečný závin tak, jak ho znáte od dětství – jemné, křupavé těsto a plněný velkými kousky jablek se skořicí a opraženou strouhankou!

číst dále ...

Vepřové maso jako klasika české kuchyně

Snad žádné jiné maso se na českých jídelníčcích neobjevuje tak často jako vepřové. Každý z nás ho za rok sní kolem 43 kg, což je více než polovina celkového množství masa, které zkonzumujeme. Vepřové ale není jen krkovice či plec, v kuchyni nabízí opravdu široké možnosti využití.

číst dále ...

Poctivý podzimní vývar krok za krokem

Barevné podzimní dny plné sluníčka již vystřídalo sychravé počasí, které pomalu ale jistě hlásí příchod zimy. Buďte na pochmurné období připraveni a dopřejte vašemu tělu ty správné vitamíny, aby se mohlo bránit nejrůznějším nachlazením. Připravte si poctivý vývar, který obsahuje řadu prospěšných minerálů a pokud nebudete šetřit zeleninou, tak i vitaminů. Prozradíme vám, jak připravit ten nejlepší!

číst dále ...

Vánoční řízečky vyladěné k dokonalosti

Štědrovečerní tabule je v každé rodině jiná, ale vždy jde o nejslavnostnější večeři celého roku a podle toho by měla vypadat i chutnat. Tradiční bramborový salát, rybí nebo hrachová polévka, losos, smažený kapr či křupavé lehké kuřecí řízky, všechny tyto pokrmy mají jedno společné, jsou připravovány s láskou a precizností pro své nejbližší. Drůbežářský závod Klatovy přináší tipy pro milovníky kuřecího masa, kteří si chtějí připravit na štědrovečerní stůl lehké a šťavnaté řízky, po kterých se jen zapráší.

číst dále ...

Tipy na skvělá podzimní jídla, která vás zahřejí a dodají energii

Než se podzim přehoupne do své druhé části, je tím nejbarevnějším ročním obdobím. Zároveň se jedná o dobu, kdy jsme více unavení a máme chuť na teplé nápoje a pokrmy. Osvěžit si tyto dny můžeme netradičními recepty, které nás zahřejí, dodají energii a rozzáří den. Mnohdy stačí čerpat z běžné dostupné nabídky potravin. Oslňte svou rodinu nebo kamarády originálními recepty a dokonalým propojením jednotlivých pokrmů. Zapomeňte na tradiční těžké podzimní pokrmy a vyzkoušejte letos něco nového. Že vás nebaví připravovat jen dýňovou polévku? V tom případě vyzkoušejte celerový krém s libečkem a kešu oříšky. A pokud přece jenom si nedokážete představit podzim bez dýně, tak si připravte lahodné cupcaky.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy