REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Červená řepa na 25 způsobů! Vyzkoušejte naše TOP recepty s červenou řepou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Výběr “NEJ” receptů z naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na zpracování a úpravu červené řepy, ale i na recepty, kde červená řepa hraje svoji nezastupitelnou roli. Vybrali jsme pro vás naše, ale i vaše nejoblíbenější recepty na červenou řepu, nebo s červenou řepou, které rozhodně stojí za to vyzkoušet.


1.

Recept, jak červenou řepu zavařovaly naše babičky, je aktuální i dnes. Rozhodně stojí za vyzkoušení! Takto zavařenou řepu použijeme například jako přílohu k různým pokrmům, nebo do rozličných salátů.

Sterilovaná červená řepa podle mé babičky – RECEPT ZDE!

 

2.

Určitě v našem výběru nesmí chybět tento pikantní salát z červené řepy. Jde o vyzkoušený recept, který rozhodně patří do tech oblíbených! Je to vlastně uvařená červená řepa, nakrájená na kousky a zalitá kořeněnou zálivkou.

Pikantní salát z červené řepy – RECEPT ZDE!

3.

Předem povařená a pak nastrouhaná červená řepa podušená na kostičkách cibule. Dochucená octem, cukrem a solí.

Zelí z červené řepy – RECEPT ZDE!

 

4.

Ve dvou hlubokých pánvích připravený pokrm, v jedné řepa spolu s dalšími surovinami, v druhé pak žampiony s cibulkou, obě pánve pak promíchané a pokrm servírovaný posypaný dýňovým gomasio.

Červená řepa po burgundsku – RECEPT ZDE!

 

5.

Povařená červená řepa nakrájená na kolečka nebo kostičky, proložená kolečky křenu, dochucená fenyklem, zalitá sladkokyselým nálevem, zavařená.

Červená řepa ve sladkokyselém nálevu – RECEPT ZDE!

 

6.

Nejprve uvařená, pak nakrájená na plátky a zapečená červená řepa, ochucená citronovou šťávou, medem, česnekem, olivovým olejem a ořechy. Recept z pořadu VIP Prostřeno od paní Jany Krausové.

Pečená řepa s medem a ořechy – RECEPT ZDE!

 

7.

Salát s baby špenátem jsme ozdobili dvěma jablíčky, červenou řepou, nivou a vlašskými ořechy. A suroviny jsme si opravdu vybrat uměli! Například červená řepa je jedním z nejzdravějších a nejuniverzálnějších druhů zeleniny. Zvyšuje imunitu, reguluje hladinu cukru v krvi, vyživuje nervy a mimo jiné také působí pozitivně na nervový systém.

Salát s červenou řepou, modrým sýrem a jablky – RECEPT ZDE!

 

8.

Povařená, oloupaná a pak rozmixovaná červená řepa smíchaná s moukou, vejci a mlékem, hmota usmažená na pánvi na oleji ve tvaru palačinek. Palačinky obložené baby špenátem a potřené ricottou, zamotaná servírované nakrájené na půlky, nebo jednohubky.

Palačinky z řepy, ricotty a baby špenátu – RECEPT ZDE!

 

9.

Rychlá pomazánka z naložené nastrouhané řepy, kelímku tvarohu a česneku. Díky česneku a pepři je mírně pikantní, skvělá na svačinu, nebo například jako součást obložených chlebíčků.

Pomazánka z červené řepy a tvarohu – RECEPT ZDE!

 

10.

Věděli jste, že červená řepa patří mezi nejsladší druhy zeleniny? Obsahuje totiž až 8 % přírodního cukru! Její konzumace má vliv na odolnější organismus, pomáhá trávení, působí jako prevence před různými nemocemi a je také silným antioxidantem. Vyzkoušejte proto tento recept, kde červená řepa hraje důležitou roli.

Muffiny z červené řepy – RECEPT ZDE!

 

11.

Jarní recept na posilující zeleninovo-ovocný nápoj připravený pomocí odšťavňovače nebo pomocí mixéru. Dodá tělu energii a potřebné vitamíny. Hodí se i při detoxikaci organismu.

Posilující koktejl z červené řepy – RECEPT ZDE!

 

12.

Tento recept je pro vegany, ale může chutnat i milovníkům pojídání masa. Jde o sekanou připravenou z pečené červené řepy, černých fazolí, mrkve a dalších surovin, upečenou v troubě a servírovanou nakrájenou na plátky.

Sekaná z pečené červené řepy – RECEPT ZDE!

 

13.

Hamburgerové housky plněné grilovaným plátkem z nastrouhané červené řepy. Podávané s další zeleninou, obložené volským okem, ochucené tatarskou omáčkou a hořčicí.

Burger z červené řepy s volským okem – vegetariánský – RECEPT ZDE!

 

14.

Tento sirup je výtečný přírodní lék na kašel, nachlazení, angíny a také může pomoci lidem, kteří trpí chudokrevností.

Sirup z červené řepy – RECEPT ZDE!

 

15.

Podáváme jako lehkou večeři, přikusujeme pečivo. Dietáři mohou i bez. Je to dobré. Řepa není měkká, je krásně křupavá.

Carpaccio z červené řepy a grilovaného sýra – RECEPT ZDE!

 

16.

V létě tato polévka z povařené řepy, rajčat a dalších ingrediencí osvěží studená, v zimě pak zahřeje její horká varianta.

Polévka z červené řepy a rajčat, servírovaná jak teplá, tak studená – RECEPT ZDE!

 

17.

Studená omáčka vhodná především ke grilovanému rybímu masu, ale skvěle chutní i ke slaným pochutinám.

Dip z červené řepy – RECEPT ZDE!

 

18.

A tenhle recept znáte? Jde o recept z Holandska na přílohu vhodnou především k vařenému hovězímu masu.

Pyré z červené řepy – RECEPT ZDE!

 

19.

V alobalu upečené malé červené řepy ochucené mořskou solí, olivovým olejem a octem balsamiko.

Pečené mladé řepy s balsamikem – RECEPT ZDE!

 

20.

Zdravější varianta dezertu, řezů připravených z nastrouhané červené řepy, jablek, špaldové mouky …. dezert servírovaný rozkrájený na jednotlivé řezy, přelitý polevou a ozdobený půlkami vlašských ořechů.

Čokoládové řezy s červenou řepou – RECEPT ZDE!

 

21.

Polévka připravená v tlakovém hrnci z hovězího předního masa, bramboru, klobásy, cibule, sterilizované červené řepy, rajčatového protlaku a dalších ingrediencí.

Rychlý boršč – RECEPT ZDE!

 

22.

Svačinový salát umíchaný z kostiček sleďů, vařených brambor, červené řepy a dalších ingrediencí, zjemněný bílým jogurtem. Vhodný jako svačinka spolu s čerstvým pečivem.

Rybí salát s červenou řepou – RECEPT ZDE!

 

23.

Na statku Schnalshuberhof v Jižním Tyrolsku můžete ochutnat také výborné knedlíky z červené řepy. A pokud je chcete vyzkoušet doma, můžete si je připravit podle tohoto receptu z jejich selské kuchařky.

Knedlík z červené řepy – RECEPT ZDE!

 

24.

Buď v dortové formě nebo v papírových košíčcích upečený odlehčený dezert vhodný i do menu při redukční dietě. Jde o takové to zdravé mlsání. :)

Buchta z červené řepy – RECEPT ZDE!

 

25.

A máme tu jeden ryze zdravotní recept. Chcete-li očistit tělo od škodlivých látek, provést tzv. detoxikaci, připravte si tento nápoj a pijte ho 3x denně po 2 dcl, vychlazený, nejlépe po dobu 14 dnů.

Očistný nápoj z červené řepy – RECEPT ZDE!

 

Další skvělé, vyzkoušené recepty nejen s červenou řepou, ale i dalšími surovinami, najdete v naší internetové kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Recepty jídel, recepty na nápoje

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Co se jí a jak se slaví velikonoce ve světě …

Velikonoce patří mezi nejoblíbenější svátky jara ve velké části naší zeměkoule, tedy přesně tam, kde najdeme křesťany a jejich víru. Velikonoce jsou totiž křesťanské svátky, které mají připomínat zmrtvýchvstání Ježíše Krista. A když jde o svátky, tak k těm většinou patří skvělé, často slavnostní jídlo. Následující řádky si tedy povíme o tradičních pokrmech, které se připravují právě o Velikonocích ve světě, ale ne jen o jídle, ale také o zvycích, které velikonoce v různých částech světa provázejí.

číst dále ...

Velikonoční menu může být pestré! Vyzkoušejte rybu nebo speciality z různých koutů Evropy

Velikonoce nemusí být jen o kuřeti s nádivkou a sladkém beránkovi, i když je máme všichni rádi. Občas se vyplatí experimentovat a pustit do kuchyně čerstvý vítr. A jaro je k tomu přímo stvořené. Co třeba oprášit starý český zvyk a připravit na Velký pátek pokrm z ryby? I v mnoha evropských zemích je velikonoční kuchyně plná výtečných jídel, které stojí za to ochutnat. Naláká vás italský koláč se špenátem nebo dorůžova upečené jehněčí stehýnko po francouzsku? Autentičnost kulinářského zážitku ještě podpořte lokálními nápoji a nudit se nebudete!

číst dále ...

Do krabičky s sebou! Podpořte oblíbené podniky

Jsme doma a život jakoby se na chvíli zastavil. Máme čas věnovat se dětem, dočíst knížku, kterou jsme dostali pod stromeček, udělat letos opravdu důkladný jarní úklid. Ne každému ale situace přinesla vytoužený výdech. Gastronomie, spolu s ostatními lokálními malými podniky, které jsme si tak oblíbili, trpí a možná nepřežije nejbližší týdny, pokud jim nepomůžeme přečkat toto těžké období.

číst dále ...

Velikonoční zajíček

Jedním ze symbolů Velikonoc je také zajíček. Najdeme ho už v bibli mezi stvořeními “maličkými na Zemi a moudřejšími nad mudrce”, kdy měl pravděpodobně symbolizovat chudé, skromné a pokorné. Křesťanství se k němu přesto stavělo s jistým odstupem pro jeho údajnou nadměrnou smyslnost a příslovečnou zaječí plodnost. Býval proto znázorňován jako bílý zajíc u nohou Panny Marie, což mělo symbolizovat vítězství čistoty nad tělesným pokušením. A to o sobě dávalo nejvíce vědět právě na jaře.

číst dále ...

Tipy na jídla z domácích karanténových zásob

Strach z nedostatku potravin nás donutil nakupovat víc než jsme zvyklí. České rodiny vzaly obchody s potravinami útokem a teď řeší, co s nakoupenými trvanlivými potravinami, aby jen nestály ve skříni. Proč to ale nebrat optimisticky a vrhnout se do této nové výzvy tak, aby z ní profitovala i naše střeva? Navíc jde o jídla zdravá, vyvážená a šetrná k vašemu rozpočtu.

číst dále ...

Restaurace Styl&Interier čelí krizi přípravou obědů zdarma pro zdravotníky nemocnice Na Bulovce #jidloprobulovku

Vyhlášený nouzový stav a s ním spojená nejistota znamená pro většinu restauračních provozů boj o holé přežití. Čelit nečekané situaci bezplatnou pomocí zdravotníkům nemocnice Na Bulovce se rozhodl pan Marek Dudák, majitel oblíbeného bistra Styl&Interier v centru Prahy.

číst dále ...

Tradiční i originální recepty, které oceníte nejen o Velikonocích

Poslední roky se stalo velkým trendem hledat nové recepty na internetu. I když stále je mezi námi mnoho těch, kteří si libují v tištěných časopisech a rádi si vystřihují recepty, co je zaujmou. Podle čeho se rozhodujete, že si daný pokrm připravíte? Nejspíše podle fotky a použitých surovin. Jaký je další krok? Dojít na nákup a vybrat např. vejce, slaninu, pečivo, máslo, jogurt. To jsou ingredience, s nimiž v březnu pracuje web akademiekvality.cz, plný zajímavých receptů a tipů ohledně potravin. Odborníci vám tam také poradí, jak se zorientovat v ohromném množství potravin, abyste poznali, které z nich jsou opravdu kvalitní. Zárukou jsou mj. značky kvality (např. Klasa nebo Regionální potravina) nacházející se na obalech výrobků.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy