REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Burger z červené řepy s volským okem – vegetariánský

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hamburgerové housky plněné grilovaným plátkem z nastrouhané červené řepy. Podávané s další zeleninou, obložené volským okem, ochucené tatarskou omáčkou a hořčicí.


Ingredience:
Suroviny na 2 burgery:
2 ksstředně velké červené řepy
1 ksrohlíku nakrájeného na kostičky
1 ksžloutku
1 hrstnasekaných bylinek (rozmarýn, tymián, šalvěj…)
1 dlzeleninového vývaru nebo mléka
1 lžícesladké mleté papriky
1 lžíc hořčice Hellmann´s
čerstvě drcený pepř
sůl
A dále:
2 hrstiledového salátu nakrájeného na nudličky
2 lžíceTatarské omáčky Hellmann’s
2 lžíceoleje
2 ksvejce na volské oko
2 ksburgerové housky
2 kskoleček cibule
1 ksrajčete

Postup:

1. Rohlík namočíme do vývaru nebo mléka
2. Uvařenou řepu oloupeme, nastrouháme na velmi jemném struhadle a přebytečnou šťávu vymačkáme
3. K řepě přidáme hořčici, mletou papriku, žloutek, sůl, pepř, nasekané bylinky
4. Namočený rohlík vymačkáme a přidáme k řepě
5. Směs dobře promícháme
6. Z hmoty vytvarujeme 2 placky a pozvolna opečeme na rozpáleném grilu nebo pánvi s troškou oleje
7. Z každé strany cca 5 minut.
8. Servírujeme v rozehřáté křupavé housce pomazané Tatarskou omáčkou Hellmann’s, nudličkami salátu, plátkem rajčete, kolečkem cibule a volským okem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy