REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Burger z červené řepy s volským okem – vegetariánský

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hamburgerové housky plněné grilovaným plátkem z nastrouhané červené řepy. Podávané s další zeleninou, obložené volským okem, ochucené tatarskou omáčkou a hořčicí.


Ingredience:
Suroviny na 2 burgery:
2 ksstředně velké červené řepy
1 ksrohlíku nakrájeného na kostičky
1 ksžloutku
1 hrstnasekaných bylinek (rozmarýn, tymián, šalvěj…)
1 dlzeleninového vývaru nebo mléka
1 lžícesladké mleté papriky
1 lžíc hořčice Hellmann´s
čerstvě drcený pepř
sůl
A dále:
2 hrstiledového salátu nakrájeného na nudličky
2 lžíceTatarské omáčky Hellmann’s
2 lžíceoleje
2 ksvejce na volské oko
2 ksburgerové housky
2 kskoleček cibule
1 ksrajčete

Postup:

1. Rohlík namočíme do vývaru nebo mléka
2. Uvařenou řepu oloupeme, nastrouháme na velmi jemném struhadle a přebytečnou šťávu vymačkáme
3. K řepě přidáme hořčici, mletou papriku, žloutek, sůl, pepř, nasekané bylinky
4. Namočený rohlík vymačkáme a přidáme k řepě
5. Směs dobře promícháme
6. Z hmoty vytvarujeme 2 placky a pozvolna opečeme na rozpáleném grilu nebo pánvi s troškou oleje
7. Z každé strany cca 5 minut.
8. Servírujeme v rozehřáté křupavé housce pomazané Tatarskou omáčkou Hellmann’s, nudličkami salátu, plátkem rajčete, kolečkem cibule a volským okem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

Vzhůru za očistou! Letos to dokážete

Leden, měsíc plný výzev a odhodlání, je již dávno za námi. Ten čas ale letí, je tu již konec února a vy jste se svým předsevzetím stále na začátku? Velké množství jídla se pokoušíte nahrazovat drastickými dietami, ale očekávaný výsledek se míjí účinkem. Upusťte od tohoto nelidského mučení a vrhněte se s námi do rostlinné výzvy. Vždyť k nápravě máte dojít postupně, ne přecházet z extrému do extrému. Vyzkoušejte jarní očistu, která vás nakopne! Pomůže i záměna živočišných bílkovin za ty rostlinné. Zkuste to a zjistíte, že to není zase tak těžké.

číst dále ...

PODĚBRADKA – Video recept z YOU TUBE z kanálu “Když Vaří Babička”

Recepty od našich babiček máme všichni rádi. Jen se většinou neradi natáčejí na videa. Ale tahle babička to má jinak, ráda všem poradí, co si dobrého uvařit. Vyzkoušejte její recept na omáčku Poděbratku. Jde vlastně o takové vepřové kostky na paprice. V článku je i link na její kanál na YOU TUBE!

číst dále ...

To pravé namazané

Mezi hotové produkty Poctivé výroby Globus patří i vynikající pomazánky, které ocení nejeden gurmán. Těmi zpestříte nejenom svoji snídani nebo svačinu, ale třeba i jednohubky pro kamarády, kteří k vám domů dorazí na návštěvu.

číst dále ...

Banány Plantain dodají vašemu pokrmu tu pravou exotickou chuť

V Karibiku nebo Africe jsou banány Plantain neboli banány na vaření základní potravinou, které se ve zdejších kuchyních využívají stejně hojně jako u nás například banány. Na rozdíl od klasických žlutých banánů, které si dáváme běžně ke svačině, se Plantains musí uvařit, aby získaly svou specifickou chuť.

číst dále ...

České superpotraviny, které do vás napumpují energii

Mírná zima bez mrazu může být příjemná, ale pro naše zdraví velmi zrádná. Jakmile vysvitne sluníčko, už vytahujeme jarní kabátek a v tom štěstí ani nekoukneme na teploměr, který se pohybuje v číslech stále hodných zimní bundě a kulichu. Nenechte si zkazit den otravným nachlazením, vsaďte na ověřené zimní superpotraviny z českých zahrad a polí, které si rádi dáte každý den.

číst dále ...

Jak si zpříjemnit únorové dny? Lehkými a zároveň výživnými recepty z kvalitních surovin

Druhý měsíc roku může být poměrně vyčerpávající. Zima už je dlouhá a teplo ještě v nedohlednu. Čím si ale můžete zpříjemnit den, nebo třeba i noc? Kvalitním a dobrým jídlem, které vám hned zlepší náladu. Víte ovšem, jak vybírat potraviny, abyste si co nejvíce pochutnali? Podle log kvality umístěných na jejich obalech. A co tedy můžete zkusit uvařit? Naše nejnovější recepty, které se neobejdou bez některých z následujících ingrediencí – smetany, špenátu, kuřecího masa nebo těstovin. Dobrou chuť!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy