Zdravý a vyvážený jídelníček, tak právě do této kategorie receptů patří i tento recept. Přesvědčte se, že zdravé stravování může být chutné a zároveň syté.
Ingredience:
Suroviny na salát: | |
1 ks | zeleného jablka |
1 ks | vařeného žloutku |
1/2 ks | celeru |
40 g | zakysané smetany |
20 g | majolky |
pepř | |
sůl | |
granátové jablko na ozdobu | |
Suroviny na semínkové chipsy: | |
100 g | slunečnicových semínek |
100 g | kešu ořechů natural |
100 g | dýňových semínek |
100 g | pistácií natural |
100 g | chia semínek |
60 g | olivového oleje |
30 g | medu |
2 ks | bílky |
sůl |
Postup:
- Celer nakrájíme na jullieny (nudličky) a spaříme, pak jullieny necháme důkladně okapat.
- Jablko nakrájíme taktéž na jullieny (nudličky). Smícháme s celerem, přidáme smetanu, majolku a rozdrobený žloutek.
- Ochutíme solí a pepřem.
- Připravíme si chipsy; promícháme olej s medem. Přidáme sypké suroviny.
- Z bílků ušleháme sníh, vmícháme do směsi.
- Plech vyložíme pečicím papírem. Směs rozprostřeme na plech v tenké vrstvě.
- Sušíme v troubě při 140 stupních po dobu 45 min. (dozlatova).
- Celerový salát servírujeme na semínkovém chipsu, zdobíme semínky granátového jablka.
Zdroj foto a receptu: Zdravé stravování
Burger z červené řepy s volským okem – vegetariánský
Citronové zeleninové rizoto s houbovým Šmakounem