REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní salát z červené řepy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařená červená řepa, nakrájená na kousky a zalitá kořeněnou zálivkou.


Ingredience:
750 gčervené řepy
2 lžícenasekané petržele
2 lžíceolivového oleje
1 lžícevody s pomerančovou esencí
1/2 lžičkymleté pálivé papriky
1/2 lžičkykmínu
1/2 lžičkymleté skořice
mletý černý pepř
sůl
šťáva z poloviny citrónu

Postup:

1. Červenou řepu uvaříme v páře doměkka, vaříme 20-30 minut
2. Vystydlou řepu oloupeme a nakrájíme na kousky (kolečka), šťávu z řepy zachytíme na talíř
3. Kousky řepy namočíme v citrónové šťávě a zalijeme směsí kmínu, skořice, vody s pomerančovou esencí a olivového oleje
4. Osolíme a dochutíme, dle chuti, pepřem a pálivou paprikou.

Doporučení:

Salát můžeme ozdobit nasekanými vlašskými ořechy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy