Uvařená červená řepa, nakrájená na kousky a zalitá kořeněnou zálivkou.
Ingredience:
750 g | červené řepy |
2 lžíce | nasekané petržele |
2 lžíce | olivového oleje |
1 lžíce | vody s pomerančovou esencí |
1/2 lžičky | mleté pálivé papriky |
1/2 lžičky | kmínu |
1/2 lžičky | mleté skořice |
mletý černý pepř | |
sůl | |
šťáva z poloviny citrónu |
Postup:
1. Červenou řepu uvaříme v páře doměkka, vaříme 20-30 minut
2. Vystydlou řepu oloupeme a nakrájíme na kousky (kolečka), šťávu z řepy zachytíme na talíř
3. Kousky řepy namočíme v citrónové šťávě a zalijeme směsí kmínu, skořice, vody s pomerančovou esencí a olivového oleje
4. Osolíme a dochutíme, dle chuti, pepřem a pálivou paprikou.
Salát můžeme ozdobit nasekanými vlašskými ořechy.