V alobalu upečené malé červené řepy ochucené mořskou solí, olivovým olejem a octem balsamiko.
Ingredience:
1 svazek | malých červených řep i s kousky natě |
ocet balsamiko | |
mořská sůl | |
olivový olej |
Postup:
1. U řepy odstraníme většinu natě, ponecháme jen úpony přímo u řepy velké tak 2 cm, zeleninu propláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat
2. Okapanou řepu položíme na plát alobalu, pokapeme ji olivovým olejem a octem balsamiko, osolíme mořskou solí
3. Alobal přeložíme, kraje přehneme a zmáčkneme, aby při pečení z balíčku nevytekla žádná šťáva
4. Pečeme 25-30 minut při teplotě asi 250 °C
5. Po upečení balíček opatrně rozevřeme, větší řepy překrojíme, menší necháme v celku, řepu servírujeme i s vypečenou šťávou.
Takto připravená řepa je skvělá k syrovým nebo pečeným či grilovaným masům. Dobré je do balíčku zabalit i stroužek česneku a nějaké bylinky.