REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Buchta z červené řepy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Buď v dortové formě nebo v papírových košíčcích upečený odlehčený dezert vhodný i do menu při redukční dietě.


Ingredience:
250 gčervené řepy
200 gpolohrubé špaldové mouky
125 grozpuštěného másla
60 gvlašských ořechů
50 grozinek
1 lžíceprášku ze sušených lístků stévie
1 lžičkaprášku do pečiva bez fosfátů
2 ksvejce
Ostatní:
máslo na vymazání fomy, papír na pečení
forma o průměru 23 cm nebo papírové košíčky

Postup:
  1. Předehřejte troubu na 160 °C, kulatou formu o průměru 23 cm vymažte máslem a vyložte pečícím papírem nebo směs naplňte do košíčků na muffiny
  2. Oloupejte a nahrubo nastrouhejte řepu a nasekejte ořechy
  3. Ušlehejte vejce se stévií, přidejte máslo, mouku, prášek do pečiva, vmíchejte řepu, ořechy a rozinky
  4. Pečte cca 45 minut v dortové formě, nebo dokud není zabodnuté párátko suché.
Doporučení:

Výživové hodnoty na 1 porci: 246 kcal, Bílkoviny: 10 %, Sacharidy: 62 %, Tuky: 28 %.

Poznámka:

Zdroj: www.naturhouse-cz.cz. Připravila Ing. Radka Baldová, výživová poradkyně NATURHOUSE z OC Krakov, Praha 8, Foto: Lucie Křížková

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy