REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

redukční dieta

Podkategorie: maso, s masem, uzeninou 56, bezmasé 55

Adamovský řízek

Přeložené plátky vepřové kýty obalené v těstíčku, plněné omeletou z vajíčka, šunky a sterilovaného hrášku. Hodnota dvou porcí je 2411 kJ.

Batátový dort s čokoládovo pomerančovým krémem

Batáty, neboli sladké brambory, si lze velmi snadno oblíbit díky jejich jedinečné chuti. Jejich přirozeně sladkou chuť využijeme pro přípravu korpusu na dort a vy si tak budete moci vychutnat dezert bez přidaného cukru.

Bavorský krém

Lahodný vanilkový smetanový dezert v tomto případě velice odlehčený, ozdobený sezónním ovocem, vhodný jako součást dietního či fit menu.

Bavorský závitek

Podušené hovězí zadní zarolované do tvaru závitků, naplněné nudličkami brambor, kostičkami šunky, okurkami a vajíčky. Dvě porce mají hodnotu cca 2319 kJ.

Boskovická polévka

Rychlá a chutná polévka z masového vývaru, pórku, celeru a sušených hub. Hodnota dvou porcí je 159 kJ.

Bramborové šišky s květákem

Na jemno pomleté uvařené brambory s květákem, promíchané s pokrájenou šunkou, vejcem, strouhankou a mlékem, potřené rozšlehaným vajíčkem, usmažené dozlatova ve tvaru šišek.

Brukvový mozeček

Podušená brukev smíchaná s vejci. Hodnota dvou porcí je 2026 kJ.

Candát v dietní úpravě

Maso candáta povařené spolu s cibulí a zeleninou, servírované pokapané rozpuštěným máslem a citrónovou šťávou.

Carpaccio z řepy

Tip na lehkou večeři pro všechny, kteří chtějí něco udělat se svou váhou. Nezbytnou součástí večeře by měla být právě zelenina upravená na různý způsob.

Celerová polévka

Polévka z celeru nakrájeného na kostičky, povařeného ve vývaru z masa, zahuštěná moukou opraženou na sucho a smíchanou s mlékem.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy