REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Candát v dietní úpravě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Maso candáta povařené spolu s cibulí a zeleninou, servírované pokapané rozpuštěným máslem a citrónovou šťávou.


Ingredience:
800 gcandáta
100 gkořenové zeleniny
30 gmásla
1 ksmenší cibule
citrónová šťáva
petrželka
sůl

Postup:

1. Osolené porce candáta dáme do hrnce, přidáme kolečka cibule a nastrouhanou zeleninu
2. Vaříme na mírném ohni asi 15 minut
3. Rybí maso dáme na talíře, pokapeme rozpuštěným máslem a citrónovou šťávou a posypeme sekanou petrželkou.

Poznámka:

Více o candátu obecném najdete v našem atlasu sladkovodních ryb: Candát obecný.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy