REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

maso, s masem, uzeninou

Adamovský řízek

Přeložené plátky vepřové kýty obalené v těstíčku, plněné omeletou z vajíčka, šunky a sterilovaného hrášku. Hodnota dvou porcí je 2411 kJ.

Bavorský závitek

Podušené hovězí zadní zarolované do tvaru závitků, naplněné nudličkami brambor, kostičkami šunky, okurkami a vajíčky. Dvě porce mají hodnotu cca 2319 kJ.

Bramborové šišky s květákem

Na jemno pomleté uvařené brambory s květákem, promíchané s pokrájenou šunkou, vejcem, strouhankou a mlékem, potřené rozšlehaným vajíčkem, usmažené dozlatova ve tvaru šišek.

Candát v dietní úpravě

Maso candáta povařené spolu s cibulí a zeleninou, servírované pokapané rozpuštěným máslem a citrónovou šťávou.

Dietní kuře se žampióny

Zdravé a chutné kuře.

Dietní rybí polévka

Polévka připravená z kousků vařených ryb, rozvařených housek, mléka, žloutku a petrželky.

Dietní rybí salát

V zeleninovém vývaru podušený kapr nebo jiná sladkovodní ryba, nasekaný na kousky, smíchaný s jogurtovou majonézou.

Filé na pórku

Na cibulce opečené rybí filé, podušené spolu s pórkem doměkka.

Filé na smetaně

Rybí filé nakrájené na kostky, pokapané citrónem a ochucené solí a pepřem, odležené, zprudka opečené, nakonec v misce zapečené spolu s omáčkou a nastrouhaným sýrem.

Filé zapečené s houbami a sýrem

Rybí filé zapečené spolu s podušenými houbami, šunkou a sýrem. Jedna porce má zhruba 1332 kJ.

Grilované vepřové plátky s celerem

Grilované vepřové plátky z kýty, servírované na másle s podušeným celerem a cibulí, ozdobené nastrouhaným sýrem.

Guláš s celerem

Guláš připravený z hovězího masa, mražených rajčat a nudliček celeru. Pokrm vhodný při redukční dietě, hodnota dvou porcí je 2202 kJ.

Houbové krokety

Houbové krokety jsou vlastně opečené malé placky připravené z podušených hub a dalších ingrediencí. Hodnota dvou porcí je 3307 kJ.

Hovězí dušené v zelenině

Kostky z hovězího předního podušené spolu s cibulí a další zeleninou. Hodnota dvou porcí je 2755 kJ.

Hovězí na červeném víně II.

Opečené hovězí podušené na slanině v troubě, servírované s omáčkou připravenou z výpeku.

Hovězí plátek po domažlicku

Na sucho opečené plátky zadního hovězího, zapečené spolu s houbami a zeleninou.

Hovězí plátek s mrkví

Osolené a naklepané plátky hovězího masa podušené na cibulovém základě, servírované s podušenou mrkví a vařeným bramborem.

Hovězí žebírko s pikantní omáčkou

Uvařené hovězí žebírko servírované polité pikantní omáčkou. Hodnota dvou porcí je 2512 kJ.

Kapr na houbách

Porce kapra zprudka opečené na teflonové pánvi, dodušené se zeleninou a houbami doměkka. Hodnota dvou porcí je 2520 kJ.

Kapustové smaženky

Nadrobno posekané, povařené listy kapusty, promíchané s dalšími ingrediencemi, dozlatova opečené na oleji ve tvaru placek. Hodnota jedné porce je cca 2897 kJ.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy