REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí žebírko s pikantní omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené hovězí žebírko servírované polité pikantní omáčkou. Hodnota dvou porcí je 2512 kJ.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
200 ghovězího žebra
100 gcibule
100 gzelené papriky
20 gčesneku
10 gcukru
1 ksmalého citrónu
zelená petrželka
mletý černý pepř
sůl
voda na uvaření masa

Postup:

1. Očištěné hovězí žebro uvaříme v osolené vodě, nejlépe v tlakovém hrnci
2. Na plátky pokrájíme citrón a cibuli, na proužky zelenou papriku a česnek utřený se solí
3. Když je maso měkké, upravíme porce na talířích, připravené suroviny vložíme do mixéru, přidáme část vývaru z masa, okořeníme pepřem, osladíme a vše rozmixujeme
4. Vzniklou omáčkou poléváme porce masa, které zdobíme na jemno posekanou petrželkou..

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy