REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí na červeném víně II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené hovězí podušené na slanině v troubě, servírované s omáčkou připravenou z výpeku.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
200 ghovězího masa (hovězí zadní)
10 grajčatového protlaku
10 gslaniny
1 ksstroužku česneku
1 lžícečerveného vína
špetka mouky
nové koření
hřebíček
pepř
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné maso osolíme a okořeníme pepřem, obě porce opečeme na slanině
2. Podlijeme horkou vodou a přidáme na lupínky pokrájený česnek a koření, přikryjeme poklicí a dáme péci do trouby vyhřáté na 190-200 °C
3. Ke konci pečení přidáme rajský protlak
4. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme opraženou moukou
5. Do hotové šťávy přidáme červené víno a již nevaříme.

Poznámka:

Hodnota dvou porcí je 1677 kJ.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy