REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí plátek po domažlicku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na sucho opečené plátky zadního hovězího, zapečené spolu s houbami a zeleninou.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
300 gzadního hovězího
120 gmrkve
100 gbrambor
100 ghub
60 gceleru
60 gkedluben
40 gkvětáku
10 gpažitky
10 goleje
voda na podlití
černý mletý pepř
sůl

Postup:

1. Plátky masa naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem a nasucho opečeme na nejlépe na teflonové pánvi dorůžova
2. Podlijeme horkou vodou a maso dodusíme doměkka, ke konci přidáme plátky očištěných hub
3. Zapékací misku vytřeme olejem a naskládáme do ní nudličky očištěné syrové zeleniny a syrové brambory (také pokrájené na nudličky)
4. Osolíme, promícháme a zvolna zapékáme v troubě vyhřáté na 180-190 °C, občas směs promícháme, případně podléváme horkou vodou
5. Nakonec pokrm můžeme dle chuti osolit
6. Maso urovnáme na talířích, na obě porce navršíme kopečky podušených hub a kolem urovnáme směs zeleniny a brambor, přelijeme šťávou z masa.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy