Zdravé a chutné kuře.
Ingredience:
4 ks | kuřecích čtvrtek |
1 ks | cibule |
120 g | žampiónů |
25 g | másla |
20 g | hladké mouky |
2 lžíce | oleje |
špetka moučkového cukru | |
voda na podlévání masa | |
špetka kmínu | |
sůl |
Postup:
1. Kuřecí čtvrtky dobře očistíme, osolíme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji po obou stranách
2. Maso vyndáme a na másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli dorůžova
3. Maso vrátíme zpět, podlijeme trochou horké vody a za občasného podlévání zakryté dusíme doměkka
4. Vsypeme na plátky pokrájené žampióny (maso musí být měkké)
5. Dochutíme špetkou moučkového cukru a kmínu, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v trošce vody a ještě chvíli povaříme.
– Podáváme např. s vařenými bramborami.