REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Filé na pórku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na cibulce opečené rybí filé, podušené spolu s pórkem doměkka.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
200 gfilé
100 gpórku
80 gcibule
20 gmásla
2 lžíceoleje
2 lžičkyhladké mouky
kari koření
voda
pepř
sůl
čerstvá petrželka na ozdobu

Postup:

1. Dvě porce filé osolme, okořeníme pepřem a z obou stran opečeme na oleji, na němž jsme nejdříve zpěnili na plátky nakrájenou cibuli
2. Přidáme kolečka pórku, špetku kari koření, podlijeme vlažnou vodou a dusíme doměkka
3. Měkké maso vyjmeme, do šťávy přidáme máslo, trochu zaprášíme moukou, podle chuti osolíme a ještě chvíli povaříme
4. Jednotlivé porce filé na talířích přeléváme omáčkou a zdobíme čerstvě nasekanou petrželkou.

Poznámka:

Hodnota dvou porcí je 2336 kJ.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy